Španělské ptáčky podle mojí babičky
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen rozplynou na jazyku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 090 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,10 g |
Tuky | 8,33 g |
Vláknina | 18,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 28,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
Krok 2: Klobásky a okurky rozkrojíme napůl, cibuli na plátky, uvařené vejce a mrkev na 1/4, špek na plátky.
Krok 3: Na každý plátek masa dáme půlku klobásky a okurky, plátek cibule, 1/4 vajíčka, mrkve a plátek špeku.
Krok 4: Maso zabalíme a pevně stáhneme, můžeme použít potravinářský provázek.
Krok 5: V kastrolu si rozpustíme na kostičky nakrájený špek a trošku sádla, vložíme ptáčky, které opečeme a vyjmeme.
Krok 6: Pak přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a dozlatova orestujeme, vložíme zpět ptáčky a zalijeme vývarem nebo horkou vodou.
Krok 7: Vložíme je přikryté poklicí do trouby a pečeme asi 1-2 hodiny podle potřeby. Během pečení ptáčky obracíme a doléváme vývar nebo vodu.
Krok 8: Měkké ptáčky vyjmeme a kastrol dáme na plotnu a omáčku zredukujeme na polovinu, pokud je třeba trochu zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
Krok 9: Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 28. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RplR
Moje poznámka
Španělské ptáčky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RplR
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 51 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 1 hodinou
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 3 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 3 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 4 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 5 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř mletý,
hořčice dijonská,
vejce,
okurky sterilované,
klobása,
cibule,
mrkev,
cibule,
špek,
špek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře (7)