Lilek s hlívou ústřičnou a další zeleninou

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut příprava , plus příprava lilku 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut příprava , plus příprava lilku 0 názorů

Suroviny 3 porce

1 lilek cca 300 g
300 g hlívy ústřičné
1 mrkev (60 g)
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
bílá část pórku asi 10 cm
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, rozložíme je na tác, osolíme a necháme 30 minut vypotit. Zatím nakrájíme hlívu na proužky, mrkev na tenké nudličky, pórek a cibulky na kolečka. Rozmáčkneme plochým nožem stroužky česneku a nasekáme nahrubo.

  2. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a restujeme nejprve hlívu s mrkví. Lilek papírovou utěrkou osušíme od slané vody a nakrájíme kolečka na čtvrtiny. Když hlíva změkne, přidáme česnek, pórek s cibulkou a nakonec lilek. Ještě pár minut restujeme a dochutíme dle potřeby solí, pepřem a ihned podáváme s rýží nebo rozpečenou česnekovou bagetou.

Poznámka od kuchařky

Pro ty, kdo nemohou bez masa být, lze přidat i drůbeží nebo vepřové maso nakrájené na nudličky a orestované nebo podávat k masu jako přílohu.

Komentáře k receptu Lilek s hlívou ústřičnou a další zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.