Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s hlívou ústřičnou a další zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min plus příprava lilku

30 min (30 min příprava, plus příprava lilku)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 497 kJ /
358 kcal
Bílkoviny9,56 g
Tuky21,68 g
Vláknina19,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy22,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, rozložíme je na tác, osolíme a necháme 30 minut vypotit. Zatím nakrájíme hlívu na proužky, mrkev na tenké nudličky, pórek a cibulky na kolečka. Rozmáčkneme plochým nožem stroužky česneku a nasekáme nahrubo. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a restujeme nejprve hlívu s mrkví. Lilek papírovou utěrkou osušíme od slané vody a nakrájíme kolečka na čtvrtiny. Když hlíva změkne, přidáme česnek, pórek s cibulkou a nakonec lilek. Ještě pár minut restujeme a dochutíme dle potřeby solí, pepřem a ihned podáváme s rýží nebo rozpečenou česnekovou bagetou.

Zveřejněno 2. 6. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pro ty, kdo nemohou bez masa být, lze přidat i drůbeží nebo vepřové maso nakrájené na nudličky a orestované nebo podávat k masu jako přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s hlívou ústřičnou a další zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G1M0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s hlívou ústřičnou a další zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G1M0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, hlíva ústřičná, mrkev, cibulka jarní, česnek, pórek, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu