Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 180 kJ / 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,10 g |
Tuky | 58,58 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 46,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve namočíme hrstku přes noc, aby se nevařila tak dlouho, ale nemusí být. Já nenamáčela, jen pořádně propláchla - vařila se pak přes hodinu.
Krok 2: Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a přidáme nakrajenou cibuli. Po chvíli zaprášíme moukou a uděláme jíšku, do které přilijeme vodu.
Krok 3: Přidáme propláchnutou hrstku, na hrubo nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou zeleninu, sůl, špetku pepře a necháme pomalu vařit. Vodu dolévame podle potřeby.
Krok 4: Když je hrstka měkká, přidáme česnek, majoránku a případně dochutíme solí.
Někdo přidává i bujón nebo zalije rovnou vývarem místo vody. Krok 5: Podáváme například s krutonky.
Někdo přidává i bujón nebo zalije rovnou vývarem místo vody. Krok 5: Podáváme například s krutonky.
Zveřejněno 19. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrstková polévka (snadná)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnJD
Moje poznámka
Hrstková polévka (snadná)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnJD
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Suroviny:
hrstka,
cibule,
zelenina kořenová,
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (1)