Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 046 kJ / 1 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,76 g |
Tuky | 43,18 g |
Vláknina | 28,66 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 102,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nejdříve dusíme pod poklicí, poprášené mexickým kořením, kořením na pečeni (či na krkovičku), lehce osolené, se špetkou kmínu, obložené 3 cibulemi na osminky a plátky česneku.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Vody dáme velmi málo, raději přiléváme. Pokud máte kůži z masa, pečeme ji vedle. Ke konci obrátíme, aby se obojí opeklo z druhé strany. Krok 2: Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče nebo na plech nakapeme olej a plátky rozložíme. Posypeme solí a mexickým kořením a pokapeme olejem. Do trouby přijdou společně s dušeným masem. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smažíme na oleji. Až zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Asi po pěti minutách poprášíme kořením na grilovanou zeleninu, přisolíme a přidáme Salsu Fajito. Dala jsem 1 lžičku hl. mouky, ale nemusí být. Nerozvařit. Krok 4: Když je maso měkké, přijde do trouby rozehřáté na 220 °C, bez poklice. Po 15 minutách vložíme i brambory (1-2 poschodí pod maso). Pokud se vám zdá kůže málo opečená, šoupněte ji na chvíli pod gril.
Zveřejněno 20. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Moje poznámka
Vepřová plec na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA7
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Plněné sladké broskve
Přidáno 10. 7. 2025 06:08:01
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 13 minutami
Cukeťák II
xSarka před 1 hodinou
Uzená zelňačka
Vašek před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
danila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 2 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 2 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 5 hodinami
Borůvkový koláč z Borovan pro domácí pekárnu
Lidolenka před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 18 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 20 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
brambory,
směs zeleninová mexico,
cibule,
česnek,
olej olivový,
koření na grilovanou zeleninu,
koření mexiko,
koření,
sůl,
kmín celý
Komentáře (1)