Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 619 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,98 g |
| Tuky | 0,47 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí hlavy povaříme v osolené vodě (moc nesolíme, chuť rybího masa lze velmi snadno „přebít“ kořením a solí) zhruba 30 minut. Poté je vyndáme z hrnce, vývar přecedíme přes síto a necháme vychladnout. Uvařené rybí hlavy obereme.
Krok 2: Nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na troše oleje. Přidáme zeleninu nakrájenou na malé kostičky nebo kolečka. Zalijeme trochou vody a rybím vývarem. Přidáme bobkový list a pepř.
Krok 3: Vaříme asi 15 minut, přisolíme podle chuti, přidáme rybí maso a vaříme ještě 10-15 minut, aby se chutě propojily.
Krok 4: Do polévky přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou.
Zveřejněno 17. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí polévka s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOOz
Moje poznámka
Rybí polévka s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOOz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
hlava rybí,
sůl,
bobkový list,
pepř,
mrkev,
brambory,
celer,
petržel,
cibule,
olej,
těstoviny
Komentáře (2)