Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Zbývající bílky jsou ideální surovinou pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Díky své křehkosti a zářivě bílé barvě se vždy stávají hvězdou mezi ostatními druhy cukroví. Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.

Hodnocení receptu je 4,2 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TerezaVe

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 70 min

110 min (40 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 plechy středních pusinek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 660 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny21,50 g
Tuky85,14 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy176,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na přípravu pusinek použijeme bílky pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut. Krok 2: Dva plechy vyložíme pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Včas zapneme troubu na 100 °C. Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli. Krok 4: Zvolna šleháme ručním šlehačem nebo v robotu a po chvilce začneme přisypávat cukr. Šleháme 15–20 minut, až je sníh opravdu velmi pevný a lesklý. Správně ušlehaný sníh nelze vyklopit z mísy ani při otočení dnem vzhůru. Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku stěrkou zlehka vmícháme do sněhu kokos. Krok 6: Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s širší řezanou špičkou a na připravený plech nastříkáme pusinky o průměru 2–3 cm. Krok 7: Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, při přípravě trochu nabydou. Krok 8: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud budeme péct na horkovzduch, pak sušíme při teplotě 50 °C. Do trouby můžeme vložit i několik plechů najednou. Krok 9: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu. Krok 10: Hotové pusinky necháme vychladnout a skladujeme je v suchu a chladu.

TIP: Jak využít bílky

Zveřejněno 26. 6. 2022

Poznámka autorky TerezaVe

Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme.

Toto množství vychází na dva plechy středních pusinek o průměru cca 3 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRyR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRyR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Peču je druhým rokem a jsou úžasné.

HankaKyri: tak to jsem ráda, že se povedly 😉 Skvělá práce. 👍

iveta.kroul: 😊Díky

Pekla jsem o deset minut déle, protože nešly odlepit. Ale jsou skvělé <3

TerezaVe: Já taktéž děkuji za upřesnění. :-K

TerezaVe: tak já jsem opravila ještě ten plech:-8

Merylas (moderátorka): Dobrý den, ano, máte pravdu, šlehá se šlehačem. Mám jedno zařízení s více funkcemi. :-) Opravuji.
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.

Chtěla bych se zeptat, plech se ničím nevymázává ani se nedává papír na pečení? A ten ruční mixér je asi nejspíš šlehač. Děkuji.

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, sůl, kokos, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu