Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoudenní kvásek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2009 09:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 713 kJ / 409 kcal
Bílkoviny14,40 g
Tuky1,84 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy78,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejedná se o pravý kvásek, ten je v receptu tady : http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Recept na dvoudenní kvásek mě napadl při čtení Kuchařky pro krkonošského medvěda (nakl.Dona), kde doporučují vyrobit něco podobného kvásku pro přípravu kysela.

Chleba, vyrobený z něj, kyne před očima a je výborný, lepší, než ten z obchodu. Peču ho už hodně let.http://www.toprecepty.cz/recept/6912-obycejny-chle...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

simonabr

18. 10. 2011 18:38

Možná se ptám zbytečně, ale ještě nikdy jsem kvásek nedělala. Kvásek se nechává stát v teple, že?

Klariska Klariska

5. 8. 2010 14:13

Díky, díky, díky, Cathleen. Strasně dlouho se těším, že si uvařím kyselo, ale nemohla jsem sehnat kupovaný kvásek. Problem solved :-K.

cathleen cathleen

25. 5. 2010 16:04

Nebojte se, on se rozbublá....mrkněte se sem, na můj jiný recept http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A to, že do kvásku nesmí kov, si nemyslím. Míchám ho příborovým nožem, nabírám lžící a jednou jsem tu lžíci v kvásku zapomněla přes noc....a kvásku se nic nestalo. Nejlíp se mu opravdu daří ve skle nebo porcelánu, kamenině...myslím, že je to proto, že se její povrch dá nejlépe, nejdokonaleji vyčistit

Racky

25. 5. 2010 15:55

Tak už vím, kde jsem četl o kovové nádobě. V následujícím receptu na tomto serveru. Proto jsem omylem napsal do vaší diskuse..
www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/

Racky

25. 5. 2010 15:51

Uau.. rychlá odpověď :) O kovové nádobě jsem začal proto, že jsem se dočetl, že nesmí být kvásek v kovu. Měl jsem za to, že to bylo zde v diskusi, ale asi jsem se přehlédl a překlikl. Nicméně můj kvásek je nyní 36h starý, původně jsem dal 70g vody a 70g mouky. Ta byla celozrnná žitná jemně mletá BIO. (tuto směs jsem nedopatřením ohřál až na 40 stupňů, nicméně kynula) takže jsem po 24h hodinách přidal ještě jednou to samé. Stále kyne, ale bublinek je v něm poskrovnu.

cathleen cathleen

25. 5. 2010 15:40

:-)Také zdravím a hned se zeptám - proč myslíte, že kvásek nesmí být v kovové nádobě? A ten váš, co málo bublá, je tento Dvoudenní nebo pravý žitný?

Racky

25. 5. 2010 15:34

Zdravím autorku a rád bych se zeptal, proč nesmí být kvásek v kovové nádobě. Já ho do hliníkové násoby udělal a zdá se mi, že málo bublá. Je to tedy tou nádobou? A proč? Hliník kvasinkám vadí? Nebo je problém, že rychleji odvádí teplo?

michsamant michsamant

20. 1. 2010 14:58

:yes:

Gabina

20. 11. 2009 14:04

Jani, to se ztratilo v letní soutěžní smršti :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 11. 2009 23:40

Cathleen, to je bomba, kde to sakra bylo?;-):yes::yes:

Boubelinda

11. 8. 2009 17:33

Také musím vyzkoušet. Bude to zase něco jiného. A určitě moc dobré, jako všechny receptíky tady od tebe.:yes:

Paprika Paprika

11. 8. 2009 11:29

Caathleen - já jsem to neznala a udělala jsi mi velkou radost, protože je to jednoduché a já to určitě vyzkouším :yes: :yes: :yes:(jen co pomine to vařící šílenství:-D:-D) Bodík je jistý + ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 8. 2009 10:39

Cathleen. Tak to musím ocenit. Tak jsme to dělávali na čundru (trempu),když jsme si pekli sami chleba na placáku, přikryté těsto obráceným kotlíkem a zasypané žhavými uhlíky. TO VÁM BYLA PAK POCHOUTKA . Snad nad všechny mlsky. Ještě dnes vzpomínám v nostalgické náladě. Ty jsi mi udělala radost a kdybych mohl dostala by jsi 10 bodíků. Ale nejde to. Tak aspoň jeden. +bodík od Václava

cathleen cathleen

11. 8. 2009 10:34

Spagetko, vidíš a já myslela, že to nikdo nezná!:-)) Když jsem z tohoto kvásku zadělávala na chleba poprvé (velice často vařím a peču metodou pokus - omyl), honily se mi hlavou myšlenky jako - slépky, chystám vám baštu!:-/ A pak jsem nestačila kulit oči, jak těsto rychle kynulo:yes:

spagetka spagetka

11. 8. 2009 10:14

cathleen, mrkni na ten můj kvásek - www.toprecepty.cz/recept/2993-kyselo/ ;-), dívala ses do velmi správné kuchařky ;-):-p:-D a takhle ho vlastně dělám stále :yes:, dokud nepřejdu na ten tvůj živený ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvásek kde sehnat kvásek kvásek recept rychlý kvásek recept na kvásek kde sehnat kvásek na chleba kupovaný kvásek rychly kvasek na chleba jak živit kvásek živení kvásku priprava kvasku na kyselo jak udělat kvásek večerní chleba recept večerní chléb recept pravý kvásek večerní chléb recept recept na pravý kvásek jak sehnat kvásek recept kvásek kvasek priprava

Suroviny: mouka žitná, chléb, voda, droždí

TopRecepty.cz

Dvoudenní kvásek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLXG