Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 268,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaríme 0,5 kg zemiakov v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
Krok 2: Zvyšok surových zemiakov (1 kg) aj uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3: Pridáme škrob a jemne osolíme.
Krok 4: Lyžicou z cesta robíme priamo na vymastený plech placky vysoké asi 1 cm s priemerom cca 10 cm.
Krok 5: Pečieme na 180 °C asi 20-30 minút, podľa toho, aké tmavé ich chceme mať.
Krok 6: Podávame teplé s kyslým mliekom.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Moje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 36 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 42 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
solamyl,
sůl,
mléko
Komentáře (5)