Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 268,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaríme 0,5 kg zemiakov v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
Krok 2: Zvyšok surových zemiakov (1 kg) aj uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3: Pridáme škrob a jemne osolíme.
Krok 4: Lyžicou z cesta robíme priamo na vymastený plech placky vysoké asi 1 cm s priemerom cca 10 cm.
Krok 5: Pečieme na 180 °C asi 20-30 minút, podľa toho, aké tmavé ich chceme mať.
Krok 6: Podávame teplé s kyslým mliekom.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Moje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
solamyl,
sůl,
mléko
Komentáře (4)