Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 268,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaríme 0,5 kg zemiakov v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme.
Krok 2: Zvyšok surových zemiakov (1 kg) aj uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3: Pridáme škrob a jemne osolíme.
Krok 4: Lyžicou z cesta robíme priamo na vymastený plech placky vysoké asi 1 cm s priemerom cca 10 cm.
Krok 5: Pečieme na 180 °C asi 20-30 minút, podľa toho, aké tmavé ich chceme mať.
Krok 6: Podávame teplé s kyslým mliekom.
Zveřejněno 27. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Moje poznámka
Oravské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RlA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 4 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
solamyl,
sůl,
mléko
Komentáře (5)