Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 678 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 83,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí dýně. Krok 2: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na jemný krém. Je-li příliš hustá, přidáme vývar a případně přisolíme. Krok 3: Pánvičku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a mírně zezlátnout - pozor na spálení. Necháme na pánvičce zchladnout a chipsy z ní vyndáme. Krok 4: Polévku rozdělíme do misek, těsně před konzumací doplníme nočkem Creme fraiche a sýrovými chipsy.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Moje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 20 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 24 minutami
Cuketový perník
Raslik před 47 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
vývar drůbeží,
crème frâiche,
sůl,
parmazán
Komentáře (4)