Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 661 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,04 g |
Tuky | 61,31 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka opečeme na straně tukového krytí dozlatova. Dáme stranou.
Krok 3: Pekáč pokryjeme cibulí, česnekem a větvičkami tymiánu. Doprostřed umístíme pečeni (tukem nahoru), zalijeme vývarem a dáme péct do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečeme asi 60 až 90 minut, dokud pečeně nedosáhne vnitřní teploty okolo 70 °C.
Krok 4: Upečenou pečení dáme stranou do tepla a necháme chvíli odpočinout. Šťávu scedíme, v rendlíku svaříme a vmícháme lžíci studeného másla. Pečeni nakrájíme na tenké plátky a podáváme společně se šťávou.
Zveřejněno 30. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Moje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 19 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové poháry
Nickusek před 38 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 54 minutami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 1 hodinou
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 1 hodinou
Kefírový koláč
Renata1101 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kacaba10 před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 11 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
vývar masový,
česnek,
cibule,
tymián,
olej,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (2)