Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 365 kJ / 4 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 339,73 g |
Tuky | 94,41 g |
Vláknina | 35,85 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 6,37 g |
Sůl | 15,38 g |
Sacharidy | 468,74 g |
Postup přípravy
Do hrnce přidejte všechny zbylé suroviny. Na mírném plameni pak nechte táhnout 2 až 3 hodiny do úplného změknutí masa.
Vývar sceďte.
Zeleninu a koření vyřaďte. Maso vraťte do vývaru a udržujte teplé. Krok 2: Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl a rozmíchejte. Ve středu vytvořte důlek, přidejte 2/3 mléka a droždí. Rozmíchejte na těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek (asi 20 až 30 minut).
Přidejte zbylé mléko a vejce. Hnětejte v robotu s hnětacím hákem asi 5 minut. Přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli nechte hnětat. Krok 3: Těsto v míse zakryjte a nechte hodinu kynout. Rozdělte na dva díly. Vyválejte na váleček, který se vám tak akorát vejde do hrnce. Pokud máte jen malý hrnec, zvyšte počet dílů podle potřeby.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte knedlíky a vařte 15 až 20 minut podle velikosti. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily rovnoměrně. Krok 4: Uvařené knedlíky dejte na plech nebo pekáč potřený tukem a ihned propíchejte špejlí, vidlicí nebo vidličkou. Knedlíky nakrájejte nití nebo navlhčeným tenkým nožem. Krok 5: V kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte mouku, promíchejte a vzniklou jíšku chvíli orestujte. Jíška musí zůstat světlá.
Zalijte vývarem a rozšlehejte metličkou. Přidejte svázané stonky kopru a přiveďte k mírnému varu. Takto vařte asi 20 až 25 minut do zhoustnutí. Krok 6: Stonky kopru dejte pryč a přidejte smetanu. Dochuťte cukrem, octem a solí podle chuti. Sám omáčku dochucuji výrazně do sladkokysela. Zhodnoťte hustotu omáčky. Pokud je řídká, povařte ji dál a nechte přebytečnou tekutinu odpařit.
Úplně nakonec přijde do omáčky nasekaný kopr. Ten už nevařte a jen rozmíchejte a podávejte s nakrájeným hovězím masem, plátky vajíčka a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 2. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Moje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 35 minutami
Cuketové sushi
Přidáno před 12 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 13 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 23 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 1 hodinou
Jahodové muffins
kahus308 před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 3 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 9 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 10 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
mouka hrubá,
mléko,
rohlík,
vejce,
droždí,
sůl,
vývar hovězí,
smetana,
máslo,
mouka,
kopr,
sůl,
cukr,
ocet,
vejce
Komentáře (1)