Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 365 kJ / 4 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 339,73 g |
Tuky | 94,41 g |
Vláknina | 35,85 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 6,37 g |
Sůl | 15,38 g |
Sacharidy | 468,74 g |
Postup přípravy
Do hrnce přidejte všechny zbylé suroviny. Na mírném plameni pak nechte táhnout 2 až 3 hodiny do úplného změknutí masa.
Vývar sceďte.
Zeleninu a koření vyřaďte. Maso vraťte do vývaru a udržujte teplé. Krok 2: Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl a rozmíchejte. Ve středu vytvořte důlek, přidejte 2/3 mléka a droždí. Rozmíchejte na těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek (asi 20 až 30 minut).
Přidejte zbylé mléko a vejce. Hnětejte v robotu s hnětacím hákem asi 5 minut. Přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli nechte hnětat. Krok 3: Těsto v míse zakryjte a nechte hodinu kynout. Rozdělte na dva díly. Vyválejte na váleček, který se vám tak akorát vejde do hrnce. Pokud máte jen malý hrnec, zvyšte počet dílů podle potřeby.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte knedlíky a vařte 15 až 20 minut podle velikosti. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily rovnoměrně. Krok 4: Uvařené knedlíky dejte na plech nebo pekáč potřený tukem a ihned propíchejte špejlí, vidlicí nebo vidličkou. Knedlíky nakrájejte nití nebo navlhčeným tenkým nožem. Krok 5: V kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte mouku, promíchejte a vzniklou jíšku chvíli orestujte. Jíška musí zůstat světlá.
Zalijte vývarem a rozšlehejte metličkou. Přidejte svázané stonky kopru a přiveďte k mírnému varu. Takto vařte asi 20 až 25 minut do zhoustnutí. Krok 6: Stonky kopru dejte pryč a přidejte smetanu. Dochuťte cukrem, octem a solí podle chuti. Sám omáčku dochucuji výrazně do sladkokysela. Zhodnoťte hustotu omáčky. Pokud je řídká, povařte ji dál a nechte přebytečnou tekutinu odpařit.
Úplně nakonec přijde do omáčky nasekaný kopr. Ten už nevařte a jen rozmíchejte a podávejte s nakrájeným hovězím masem, plátky vajíčka a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 2. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Moje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
bohdana před 25 minutami
Cuketové placky a šťouchané brambory
vaclavagregrova před 46 minutami
Jablečný dort
Marceval před 47 minutami
Krůtí přírodní řízek na hořčici
mafinka888 před 1 hodinou
Španělský ptáček
1vaclav před 1 hodinou
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Rapljan před 1 hodinou
Vepřové na houbách
josef.ridic před 1 hodinou
Španělské ptáčky
1vaclav před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 3 hodinami
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
mouka hrubá,
mléko,
rohlík,
vejce,
droždí,
sůl,
vývar hovězí,
smetana,
máslo,
mouka,
kopr,
sůl,
cukr,
ocet,
vejce
Komentáře (1)