Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 986 kJ / 5 016 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,44 g |
| Tuky | 297,88 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 7,39 g |
| Sůl | 10,36 g |
| Sacharidy | 453,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré.
Krok 2: V misce smícháme mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek do pečiva.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Zveřejněno 15. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Moje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 6 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 11 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 12 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 13 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 13 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 14 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 14 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
sůl,
kakao holandské,
máslo,
mléko,
jogurt,
vejce,
ocet vinný,
soda jedlá,
řepa červená,
tuk,
mouka hrubá,
krém,
mascarpone,
sýr čerstvý,
cukr moučkový,
cukr vanilinový
Komentáře (1)