Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 986 kJ / 5 016 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,44 g |
| Tuky | 297,88 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 7,39 g |
| Sůl | 10,36 g |
| Sacharidy | 453,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré.
Krok 2: V misce smícháme mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek do pečiva.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Krok 3: Do druhé mísy dáme máslo pokojové teploty, které šleháme tak dlouho, dokud trochu nezbledne. Pak za stálého míchání přidáme cukr a vanilinový cukr, směs mícháme dokud se nám nespojí. Pak ke směsi přidáváme po jednom vejce. Krok 4: K takto umíchané směsi přidáváme na střídačku po částech pyré a sypkou směs. Krok 5: V malé misce s vyššími okraji smícháme jedlou sodu a ocet (směs trochu vypění). Tuto směs rychle přidáme do těsta a promícháme. Těsto vylijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a dáme péci. Krok 6: Pečeme asi 20 minut. Korpus se nesmí lepit na špejli, ale nesmíme ho vysušit. Po vytáhnutí z trouby necháme korpus vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. V míse do hladka smícháme mascarpone, čerstvý sýr a cukr. Krok 8: Vrchní část korpusu seřízneme (použijeme na podrobení). Pak jej ještě podélně rozřízneme a naplníme krémem. Krémem potřeme i povrch a boky. Na povrch rozdrobíme seříznutý kousek korpusu. Krok 9: Dort pak necháme do druhého dne uležet v lednici.
Zveřejněno 15. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Moje poznámka
Red velvet dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2l08
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 34 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 46 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 59 minutami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
sůl,
kakao holandské,
máslo,
mléko,
jogurt,
vejce,
ocet vinný,
soda jedlá,
řepa červená,
tuk,
mouka hrubá,
krém,
mascarpone,
sýr čerstvý,
cukr moučkový,
cukr vanilinový
Komentáře (1)