Křehký švestkový koláč (na menší plech)
Nástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem ozdobí půlky švestek, které poprášíme máslovou drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 1 plech
menší plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 213 kJ / 3 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,65 g |
| Tuky | 114,05 g |
| Vláknina | 11,88 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 330 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 531,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký švestkový koláč (na menší plech)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9VJ
Moje poznámka
Křehký švestkový koláč (na menší plech)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9VJ
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 58 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Simonka45 před 8 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 16 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 46 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
mléko,
vejce,
švestky,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (1)