Rychlá ostrá bramboračka
Podzimní čas si žádá teplou polévku na zahřátí. Když do skromného základu bramborové polévky s pórkem a mrkví přidáte pořádnou porci česneku a chilli oleje, zahřeje vás stoprocentně! Bacily ani zima nebudou mít šanci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 180 kJ / 521 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,04 g |
| Tuky | 7,91 g |
| Vláknina | 20,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 90,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit 1 celou mrkev s pórkem a kořením. Nakrájíme druhou mrkev a brambory na drobné kostičky a přidáme do hrnce. Po změknutí veškerých surovin vyjmeme pórek. Celou uvařenou mrkev nakrájíme na větší kousky (stačí i v hotové polévce lžící).
Krok 2: Polévku osolíme, přidáme majoránku a nakrájený česnek. Provaříme a dochutíme do žádoucí chuti chilli olejem.
Krok 3: Na talíři podáváme s jarní cibulkou a sušeným chlebem nakrájeným na kostičky.
Zveřejněno 15. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá ostrá bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7z2
Moje poznámka
Rychlá ostrá bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7z2
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 21 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 41 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 59 minutami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
pórek,
mrkev,
česnek,
koření nové koření,
pepř celý,
majoránka,
olej chili,
cibulka jarní,
chléb
Komentáře (3)
Fajn oživení