Rohlíková polévka se zeleninou
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro milovníky polévek je tento recept šikovnou variantou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,84 g |
| Tuky | 39,88 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 686 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 78,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Mrkev, brambory a kedlubnu na menší kostičky. Bílou a tvrdší část lahůdkové cibulky na tenčí kolečka. Zelenou cibulovou nať nakrájíme a odložíme na později. Rohlíky nakrájíme na kousky.
Krok 2: Na rozehřátý olej dáme zesklovatět bílou část cibulky. Přidáme tvrdší část cibulky, nakrájenou zeleninu i rohlíky a zalijeme vývarem. Osolíme, lehce opepříme a slabým varem vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny.
Krok 3: Poté část obsahu hrnce vybereme děrovanou lžící a zbytek v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Vložíme nazpět odebranou část, přidáme máslo a necháme přejít varem.
Krok 5: Na talíři posypeme odloženou pokrájenou natí.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Moje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule lahůdková,
mrkev,
kedlubna,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
česnek
Komentáře (3)
V poslední době zahušťuji starším pečivem i čočkovou polévku.Nakrájené pečivo namočené zvlášť v hrnku s vývarem(uzený,vepřový)po rozmixování přidám k uvařenému základu