Rohlíková polévka se zeleninou
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro milovníky polévek je tento recept šikovnou variantou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,84 g |
| Tuky | 39,88 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 686 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 78,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Mrkev, brambory a kedlubnu na menší kostičky. Bílou a tvrdší část lahůdkové cibulky na tenčí kolečka. Zelenou cibulovou nať nakrájíme a odložíme na později. Rohlíky nakrájíme na kousky.
Krok 2: Na rozehřátý olej dáme zesklovatět bílou část cibulky. Přidáme tvrdší část cibulky, nakrájenou zeleninu i rohlíky a zalijeme vývarem. Osolíme, lehce opepříme a slabým varem vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny.
Krok 3: Poté část obsahu hrnce vybereme děrovanou lžící a zbytek v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Vložíme nazpět odebranou část, přidáme máslo a necháme přejít varem.
Krok 5: Na talíři posypeme odloženou pokrájenou natí.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Moje poznámka
Rohlíková polévka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYZO
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 5 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule lahůdková,
mrkev,
kedlubna,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
česnek
Komentáře (3)
V poslední době zahušťuji starším pečivem i čočkovou polévku.Nakrájené pečivo namočené zvlášť v hrnku s vývarem(uzený,vepřový)po rozmixování přidám k uvařenému základu