Fat rascals (máslové hrudky)
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat mandlemi nebo kandovaným ovocem. Nejlepší jsou podávané teplé, potřené máslem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 094 kJ / 1 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,23 g |
| Tuky | 71,51 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 229,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 200 °C a na plech položte pečicí papír.
Krok 2: V menší misce vyšlehejte cukr s vejcem a mlékem a promíchejte.
Krok 3: Do velké mísy dejte mouku, kypřicí prášek, máslo a promíchejte. Následně přidejte směs z menší misky a opět důkladně smíchejte. Přidejte zbytek surovin.
Krok 4: Těsto rozdělte rovnoměrně na dva nebo čtyři menší bochánky a dejte je na plech. Můžete je posypat mandlemi nebo kandovaným ovocem.
Krok 5: Pečte na 190 °C přibližně 18-21 minut. Mohou se snadno spálit, proto je vyndejte z trouby hned, jak budou mít zlatavou barvu.
Krok 6: Nejlepší jsou teplé, potřené máslem.
Zveřejněno 12. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fat rascals (máslové hrudky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73pYO
Moje poznámka
Fat rascals (máslové hrudky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73pYO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 12 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 13 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 16 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šumavský závitek
MIKIKE před 9 minutami
Krůtí prsa zapečená se zeleninou
alca2 před 21 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
[email protected] před 27 minutami
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 3 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 9 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 10 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 10 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
kypřící prášek,
kůra citronová,
sůl,
skořice,
rozinky,
mandle,
ovoce kandované
Komentáře (1)