Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilé jablečné hrudky

Voňavé, měkké a lehce hříšné sousto, které spojuje šťavnatá jablka, aromatické koření a dotek alkoholu. Tyto rustikální pečené dobroty připomínají domácí sušenky, ale s překvapivým šmrncem. Skvělé i jako jedlé dárky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

100 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 646 kJ /
2 544 kcal
Bílkoviny40,56 g
Tuky167,85 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy207,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Do rumu, podle potřeby, namočíme rozinky. Krok 3: Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout. Krok 4: Zbylé máslo utřeme s cukrem (dokud se nerozpustí), přidáme vejce a našleháme do pěny. Krok 5: Přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva, vejce, ořechy, na menší kostičky pokrájená jablka a nabobtnalé rozinky i s tekutinou. Nejlépe rukama hmotu v míse propracujeme. Nepoužívejte mixer, jablka by se rozpadla. Krok 6: Lžičkou nabíráme hromádky o velikosti ořechu a ukládáme je s mírným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Krok 7: Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 min.

TIP: Jablečné moučníky - rady, tipy a bohatá inspirace

Zveřejněno 6. 10. 2016

Poznámka autorky Hella

Pokud nemáte v předstihu namočené rozinky v rumu, rychle si je připravíte, když je nasypete do hrnku, zalijete horkou vodou a necháte lehce přejít varem. Pak vodu vylijte (budete překvapeni, jak je špinavá), rozinky přelijte trochou rumu, promíchejte a znovu nechte prohřát. Pak nechte na talířku vychladnout.

Teplé pečivo po rumu sice voní, ale alkohol už z něj pečením vyprchal, jen těsto nakypřil. Pokud chcete péct bez alkoholu, nahraďte rum citronovou šťávou se stejným postupem naložení.

Zdroj: Knihovnička Recepty 8/2015

V původním receptu na "originální nejoblíbenější německou laskominu" se doporučuje péct na oplatkách. Pekla jsem jen na papíru, nepřilepilo se to, ani nerozteklo, jen mírně nabylo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé jablečné hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYz1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé jablečné hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYz1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablečné hrudky s ořechy, jablkove hrudky, jablečný hrudky pečené v troubě, hrudky s orechya jablky, ořechové hrudky s s jablky, ořechové hrudky s jablky, banan orech hrudky, cukrovi jablecne hrudky, nejlepsi jablecne recepty na peceni

Suroviny:
mouka hladká, cukr třtinový, máslo, ořechy, vejce, kypřící prášek, jablko, rozinky, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu