Kuřecí jemné adobo
Sójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme použitím kokosového mléka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 786 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,78 g |
Tuky | 10,63 g |
Vláknina | 12,04 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 18,20 g |
Sacharidy | 75,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nahrubo nakrájený česnek, najemno nakrájenou, oloupanou cibuli, bobkový list, namletý pepř a chilli.
Krok 2: Nožem na několika místech nařízneme kůži kuřecího masa a maso vložíme do marinády. Uložíme do chladu na cca 1 hodinu.
Krok 3: Pro krásnou zlatavou barvu vyndáme kuřecí kousky z marinády a opečeme je na pánvi kůží dolů. Když mají požadovanou barvu, vložíme je do pekáčku.
Krok 4: Marinádu nalijeme do pánve a přidáme kokosové mléko. Necháme prohřát, aby se vše spojilo. Poté vlijeme celý obsah do pekáčku okolo kuřecích kousků.
Krok 5: Pečeme přiklopené v troubě na 180 °C cca 45 minut. Následně otevřeme a necháme ještě péct, aby mělo kuře kůrčičku.
Krok 6: Vše kromě kuřecích kousků přelijeme do pánve a omáčku zredukujeme. Trvá to cca 5-10 minut. Když omáčka zhoustne, vložíme do ní kuřecí kousky.
Zveřejněno 18. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí jemné adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BVN
Moje poznámka
Kuřecí jemné adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BVN
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 39 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 11 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 13 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 13 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 14 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
omáčka sojová,
mléko kokosové,
ocet rýžový,
cukr třtinový,
pepř mletý,
česnek,
cibule,
chilli,
bobkový list,
rýže,
cibulka jarní
Komentáře (2)