Perník s kofolou
Kyprý perník se zajímavým druhem přidané tekutiny na vás čeká v našem receptu. Rychlá varianta oblíbeného moučníku, kterou stačí pouze na závěr dozdobit čokoládovou polevou a může směřovat na talířky k vašim milým.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 231 kJ / 3 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,01 g |
| Tuky | 67,52 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 567,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kypřicí prášek, kakao, olej a vejce. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Promícháme suroviny na těsto, nakonec vmícháme kofolu. Vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 25 minut. Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle. Po vyjmutí musí být suchá. Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 11. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník s kofolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zMv
Moje poznámka
Perník s kofolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zMv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
kakao holandské,
prášek do perníku,
olej rostlinný,
poleva čokoládová
Komentáře (7)