Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi chutná a určitě stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 328 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny114,11 g
Tuky78,52 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 2,50 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,05 g
Sacharidy25,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na cca 3 cm kousky, cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Rozpustíme sádlo a opečeme slaninu. Přidáme cibuli a orestujeme vše do hnědé barvy. Krok 2: Vmícháme česnek, protlak, a po chvíli papriku. Krátce zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme pepř, kmín, sůl a nadrobený chleba. Vaříme cca 10 minut. Krok 3: Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka omáčku a opět přivedeme k varu. Vložíme kousky jater a vaříme max 6 -7 minut, více ne, protože játra by začala tvrdnout a byla by vysušená. Krok 4: Hotovou směs dochutíme dle chuti solí, chilli a majoránkou. Podáváme s rýži, knedlíky, nebo chlebem, sypané nakrájenou cibulkou.

TIP: Jak připravovat játra

Zveřejněno 11. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra zahuštěná chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Drahuško děkuji ti:-K:-K, ta játra když přidáš do bublající omáčky se zatáhnou a pár minut stačí..zůstanou křehká a šťavnatá..:-K:-K

Marie Svarcova: :-K zuzi777a: :-K Děkuji vám..:-K:-K

Miladko,líbí se mi tvá vychytávka s povařením jater v rozmixované omáčce:-*Super:-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept, krásné foto , výborně uvařeno:-K

To zkusím. Játra máme doma rádi. Už to vidím na talíři s domácími hranolky! :-*

Suroviny:
játra krůtí, cibule, chléb, česnek, slanina anglická, sádlo, paprika sušená sladká, protlak, vývar masový, pepř, sůl, kmín celý, chilli, majoránka, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu