 
		
Houstičky s kmínem
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s kynutým těstem. Posypané hrubozrnnou solí a mákem budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 782 kJ / 2 338 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 65,68 g | 
| Tuky | 56,29 g | 
| Vláknina | 16,68 g | 
| Cholesterol | 355 mg | 
| Sodík | 3,33 g | 
| Sůl | 8,28 g | 
| Sacharidy | 383,84 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z droždí, cukru, trošku polohrubé mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Asi 10 minut na teplém místě.
	Krok 2: Zbývající mouku dáme do mísy, promícháme ji se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a vypracujeme lehké, vláčné těsto. Necháme jej cca 60 minut na teplém místě kynout.
	Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů.
	Krok 4: Vyskládáme housky na připravený sádlem potřený plech. Pak je na plechu necháme ještě chvilku kynout. Po vykynutí je potřeme rožlehaným bílkem a posypeme solí a mákem.
	Krok 5: Housky pečeme 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Po upečení je vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Moje poznámka
					 
				
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Nejnovější recepty
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 2 hodinami
	
			 
	
	
	
			 
	
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 4 hodinami
	
			 
	
Makovec IV.
Jandulka18 před 5 hodinami
	
			 
	
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 6 hodinami
	
			 
	
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 8 hodinami
	
			 
	
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 9 hodinami
	
			 
	
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 10 hodinami
						Suroviny:
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							bílek, 
						
						
							mák, 
						
						
							sůl hrubozrnná, 
						
						
							sádlo
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)