Tvarohovo-hruškový koláč
Čerstvé hrušky jsou osvěžující a hlavně snadno dostupné. Pár takto natrhaných hrušek můžete zužitkovat třeba na skvělý koláč. Jemné máslové těsto doplní tvarohová náplň řízlá trochou rumu a vrstva osvěžujících hrušek.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 592 kJ / 3 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,63 g |
Tuky | 152,88 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 517 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 393,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vodu, máslo a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.
Krok 2: Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení a její okraje vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 3: Odleželé těsto vyválíme na plát, vložíme jej do přichystané formy a vytvarujeme na 2-3 cm vysoké okraje. Pečeme 15 minut v troubě na 180 °C.
Krok 4: Náplň: Tvarohy vložíme do mísy, přidáme cukr, vajíčka, rum, vanilkový cukr. Dobře promícháme, v případě potřeby zahuštění můžeme přidat lžíci škrobu. Náplň naneseme na předpečený korpus.
Krok 5: Hrušky očistíme, nakrájíme na kousky a poklademe je na tvarohovou vrstvu. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo-hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z6R
Moje poznámka
Tvarohovo-hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z6R
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 41 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 11 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 13 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 13 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
voda,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
škrob,
hruška
Komentáře (1)