Bezé s ostružinovou šlehačkou
Tento moučník je lehký jako pírko. Nadýchané a vzdušné sněhové těsto ochucené lískovými oříšky potřeme šlehačkou smíchanou s ostružinami. Sladkokyselé šťavnaté ostružiny jemnou chuť šlehačky dobře doplní.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 117 kJ / 2 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,18 g |
Tuky | 98,16 g |
Vláknina | 21,80 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 731 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 372,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu, do kterého vmícháme mouku a oříšky.
Krok 3: Těsto rozetřeme na plech na asi 1 cm vysokou vrstvu. Posypeme moučkovým cukrem a pečeme 6 minut.
Krok 4: Po vychladnutí rozkrájíme na čtverce 5x5 cm.
Krok 5: Ozdobíme je smetanou ušlehanou s cukrem a vmícháme rozmačkané ostružiny.
Krok 6: Servírujeme ozdobené zbylými ostružinami.
Zveřejněno 2. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezé s ostružinovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2XR
Moje poznámka
Bezé s ostružinovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2XR
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 42 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 44 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 45 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 52 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka hladká,
ořechy lískové mleté,
cukr moučkový,
smetana,
ostružiny
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.