Pikantní masové miniplacičky
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou omáčkou, majonézou, nakládanou cibulkou a zeleninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 329 kJ / 1 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,97 g |
| Tuky | 127,17 g |
| Vláknina | 3,47 g |
| Cholesterol | 476 mg |
| Sodík | 927 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 32,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vložíme mleté kuřecí maso, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, jedno malé vejce a zahustíme dle potřeby strouhankou.
Krok 2: Ze vzniklé hmoty vytvoříme malé kuličky a z nich uděláme placičky o přibližném průměru 3,5 cm. Poté je zvolna osmažíme na sníženém stupni tepla na sádle nebo oleji. Hotové odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 3: Kornbagety nakrájíme na kolečka stejného počtu jako je placiček. Každý kousek bagety na řezné straně lehce potřeme majonézou smíchanou s cca 5-6 kapkami srirachy.
Krok 4: Na každou porci poté dáme malý kousek listu salátu a na ten položíme smaženou placičku, ozdobíme hvězdičkou majonézy, přidáme malý kousek salátové okurky a dozdobíme naloženou červenou cibulkou.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní masové miniplacičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9PA
Moje poznámka
Pikantní masové miniplacičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9PA
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 8 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 8 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 49 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 56 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Suroviny:
maso,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená uzená,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
majonéza,
salát,
okurka čerstvá,
cibule
Komentáře (28)
My, když jedeme na dovolenou, tak si prosím o apartmán s kuchyní…
Maruško, měj se moc pěkně a děkuji Ti…
Ale že bych to měla hezčí než Ty, to mě pobavilo!
Až budu vařit a píct jako Ty, tak si otevřu restauraci…
Krásný večer přeji…
Ano, gramáž odhadnu, to se nebojím. Uděláme si je v neděli s kamarádkou, moc se těším.
Měj se krásně a děkuji Ti…
Zatímco já zklamala sama sebe, když vidím tu chybu, co jsem napsala! To se nyní stydím… Promiň.
Vše jsem si nakoupila, vše má víc gramů a co teprve taková okurka aj.
Dobrou noc
A jako vždy, naprosto dokonale popsaný postup a suroviny
Ale jak píšeš, že je to podobné ostrému kečupu, tak bych mohla použít můj “reliš”. To je vlastně z rajčat takový ostrý protlak, jež se používá i např. do omáček.
No vidíš, já bych ho mohla vyfotit a přidat sem na toprecepty. Přijde mi dost fajn…
Děkuji za další velkou inspiraci a přeji krásný večer…