Bramborové vdolky
Pokud nám od oběda zbyde trochu vařených brambor, můžeme z nich připravit kynuté, dozlatova smažené vdolky, které podáváme naslano. Vdolky pomažeme pikantním kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrobeného droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, přidáme najemno nastrouhané brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a nakonec vzešlý kvásek. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vykrajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Nakonec vdolky potíráme kečupem a sypeme sýrem.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6g6
Moje poznámka
Bramborové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6g6
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Milčiny macešky
Lenka95 před 5 minutami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 8 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 14 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 21 minutami
Café latte
nadihacek před 43 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 1 hodinou
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 2 hodinami
Suroviny:
droždí,
mléko,
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
žloutek,
sůl,
kečup pikantní,
sýr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.