Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Černá čočka má kromě skvělé chuti a dobrých výživových hodnot i tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Ochutnejte ji ve vydatném jídle s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem.
Postup přípravy
	Krok 1: Kořenovou zeleninu oloupeme, dáme do hrnce, přidáme trochu petrželky a vaříme, dokud zelenina není tak akorát na skus. Vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. 
	Krok 2: Čočku propláchneme, zalijeme vodou (max. 1 cm vody nad čočkou) a vaříme na mírném ohni. Přidáme zbytek petrželky. Čočku během vaření nesolíme ani nemícháme. Vaříme asi 20 minut. Pokud se voda vyvaří, přidáme k čočce teplou vodu. Když je hotová, vylijeme z hrnce zbytky vody a vyjmeme petrželku. 
	Krok 3: Zeleninu nakrájíme na menší kousky a hodíme na pánev s lehce rozehřátým olejem. Zatímco se zelenina restuje, připravíme pošírovaná vejce. 
	Krok 4: Do vyššího hrnce nalijeme vodu a začneme vařit. Když se ve vodě objeví bublinky, přidáme ocet, který vodu zchladí a znovu počkáme, až se objeví drobné bublinky. Mezitím do mísy rozklepneme vejce. V hrnci uděláme lžící menší vír, do kterého rychle a z malé výšky vlijeme vejce, a počkáme asi 3 minuty, až se žloutek obalí do bílku. Vejce vaříme postupně.
	Krok 5: Čočku ochutíme zbytkem octa, osolíme, přidáme zeleninu, smícháme, rozdělíme do misek a přidáme hotová vejce, která osolíme, opepříme, můžeme je i posypat sušenou pažitkou.
Zveřejněno 24. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9oQ
Moje poznámka
					
				
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY9oQ
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 32 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 38 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							čočka beluga, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							ocet, 
						
						
							vejce, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							pažitka
						
					
	
			
	
Komentáře (1)