Zelánky
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší kousky.
Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji.
Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Moje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Nejnovější recepty
Krevety
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno před 14 hodinami
Květáková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Tažený jablečný závin podle I. Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Rychlá šlehačková bábovka
Přidáno 24. 9. 2025 20:39:13
Camembert s bramborem z mikrovlnné trouby
Přidáno 24. 9. 2025 20:31:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkový hrnkový koláč
Elzinka před 9 hodinami
Vepřový guláš s klobásou
Elzinka před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Skunk před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
katkaferencik před 12 hodinami
Olejový korpus na dort
IvanaRr před 13 hodinami
Katův šleh
JaniceKey před 13 hodinami
Květákový mozeček
boxerka69 před 13 hodinami
Rýžový salát s tuňákem
Dana Lubovska před 13 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
Vavrofka před 14 hodinami
Holandské řízky
BublinaF před 14 hodinami
Suroviny:
olej,
pepř mletý,
majoránka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.