Zelánky
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně voní a jsou na povrchu křupavé.
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do mísy a důkladně vymačkáme. Když je skoro suché, pokrájíme ho na menší kousky.
Krok 2: Zelí dáme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
Krok 3: Na prkénku vytvarujeme malé placky, které po obou stranách osmažíme v oleji.
Krok 4: Před podáváním necháme na ubrousku vsáknout přebytečný olej.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Moje poznámka
Zelánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6mYR
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 4 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 14 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 4 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 4 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 5 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 7 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 7 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 10 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 11 hodinami
Suroviny:
olej,
pepř mletý,
majoránka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.