

Knedlík jemný 2
Suroviny
- veka, housky nebo rohlíky (asi 6 housek)
- 2-3 lžíce oleje
- 1 dl mléka
- 3 žloutky
- 2 hrstičky strouhanky
- ze 3 bílků sníh
- sůl
Postup přípravy receptu
Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí.
Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce vpracuje.
Namažeme alobal pečlivě máslem, těsto do toho lehce zavineme (pozor nabude) a vaříme asi1/2 až 3/4 hodiny. Je toho málo, asi tak pro 3 osoby, ale je to spíš než na nadlábnutí pro labužníky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Knedlík jemný 2
K receptu nejsou žádné komentáře.