Velikonoční košíčky
Velikonoce se kvapem blíží a je na čase rozmyslet, jakým občerstvením letos překvapíme příchozí koledníky. Malé košíčky s náplní z vajíček natvrdo, mrkve a sýra, ozdobené čerstvými bylinkami, jsou hotové během chvilky.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vajíčka 9 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme najemno.
Krok 2: Do misky nastrouháme mrkev, zakápneme ji šťávou z citronu a promícháme. Přidáme nastrouhané vejce, sýr, špetku soli a pepře. Všechny suroviny potom vidličkou promícháme.
Krok 3: Náplň rozdělíme do košíčků. Hotové slané zákusky ještě dozdobíme bylinkami.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBnq
Moje poznámka
Velikonoční košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBnq
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 11 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 13 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 4 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 5 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 5 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 5 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 6 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 7 hodinami
Suroviny:
mrkev,
citron,
vejce,
sýr eidam,
bylinky zelené,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.