Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.

Hodnocení receptu je 5,0 (147×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 758 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny45,96 g
Tuky20,46 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 289 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy182,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. Krok 3: Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky. Krok 4: Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.

TIP: Jak připravit ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 27. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Opět něco z archívu.

Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.

Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RnV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RnV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kornel sevcik 9. 8. 2016 16:30
Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory

kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.:-)

Janv.kominictvi 8. 8. 2016 17:49
:yes: už se těším až to zkusím

Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie. ;-(

S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.

S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne?;-) Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.

Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře.:-p Přidávám bodík.:yes:

Tak. . . u nás moc úspěch neměly. :-( Ale mě se recept moc líbí!

Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela). <3

františek Veselý 20. 12. 2015 19:21
a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii

Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!! :-)

Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš:-!:-!:-! Posílám dalšího +:yes:

:-p mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť

NIkisa: Nikol,chce to vyzkoušet na tzv.koštovačce;-).Já vždy dělám odhadem, snad na 1/2 kg brambor 2 lžíce mouky:-S.Závisí to i na použitém typu brambor A,B,C.:-K

Kolik má být brambor a kolik na to množství mouky? jsem začatečník. Zítra jdu vyzkoušet:-)A vypada to moooc lákavě;-) už ted posílám bodík:yes:

Tématické fráze:
vepřový řízek ondráš, ondras recept, řízek, ondraš, rízky jinak, bramborák ondráš, recept ondráš, řízky ondraš, obrácený řízek, recept na ondrase, ondráš jídlo, recepty ondráš, řízek v bramboráku, jídlo ondráš, recept řízky ondráš, vepřové řízky jinak, řízky trochu jinak, otočené řízky, otočený řízek, řízek trochu jinak

Suroviny:
brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu