Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý litý jahodový koláč

Letní dny se pomalu blíží a s nimi také úroda oblíbeného ovoce - slaďoučkých červených jahůdek. Rychlý litý koláč s jahodami, hojně posypaný drobenkou, máte upečený za necelou hodinu a bez obav se do jeho přípravy můžou pustit i ti, kteří s pečením teprve začínají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme, odstopkujeme a velké překrojíme. Všechny suroviny na drobenku zpracujeme prsty nebo vidličkou na sypkou hmotu. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 3: Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, citronovou kůr, mletou skořici, vejce, olej a mléko. Vymícháme husté lité těsto. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech. Na povrch rozprostřeme jahody a zasypeme drobenkou. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut dozlatova.

TIP: Dobroty s jahodami - rady a tipy

Zveřejněno 27. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý litý jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYX06

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý litý jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYX06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, skořice mletá, jahody, cukr moučkový, máslo, mouka polohrubá, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu