Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldová krupicová kaše

Pokud připravíte sladkou krupicovou kaši, oči se rozzáří nejen dětem, ale i dospělým, kteří si vzpomenou na své dětství. Špaldovou krupicovou kaši podáváme s kouskem másla, posypanou čokoládou. Přidat můžete také nasekané oříšky nebo čerstvé ovoce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V malém kastrůlku necháme rozpustit kousek másla. Pak přilijeme mléko a za občasného míchání ho zahříváme. Nemusí se úplně vařit, protože pak by se mohlo přichytit, ale jakmile se z něj začne kouřit, můžeme začít pomalu přisypávat krupici. Kdo má rád řidší kaši, budou mu stačit 3 lžíce krupice. Stále pečlivě mícháme metličkou, aby se neudělaly hrudky. Krok 2: Krupicovou kaši trochu osolíme a krátce povaříme. Stačí 3–5 minut, za tu dobu dostatečně zhoustne. Krok 3: Hotovou kaši nalijeme na talíř a dochutíme podle fantazie: čokoládou, máslem, kakaem, skořicí, medem nebo javorovým sirupem. Krok 4: Můžeme ji také posypat kousky čerstvého nebo mraženého ovoce, nasekanými lískovými nebo vlašskými ořechy nebo různými semínky.

TIP: Jak uvařit nejlepší krupicovou kaši?

Zveřejněno 15. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldová krupicová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dg8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldová krupicová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dg8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mléko polotučné, krupice špaldová, sůl, čokoláda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu