Krůtí na paprice
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich strávnících zůstanou jen prázdné talíře.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky krůtího stehenního masa očistíme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Přidáme plátky krůtího masa a opečeme je.
Krok 3: Vmícháme nakrájenou zeleninu, osmahneme asi 5 minut a pak vmícháme sladkou papriku. Promícháme, lehce zarestujeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme nové koření v sítku, bobkový list a necháme dusit pod pokličkou asi 50 minut.
Krok 4: Pak maso vyjmeme, odebereme bobkové listy, nové koření a vše rozmixujeme.
Krok 5: Vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a do hotové omáčky vložíme zpět maso, které necháme prohřát.
Krok 6: Připravíme knedlíky. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Krok 7: Rohlíky zalijeme rozpuštěným máslem a vejci rozšlehanými v mléce.
Krok 8: Přidáme hrubou mouku, sůl a petrželku. Vše zpracujeme a vlhkýma rukama vytvarujeme 3 knedlíky.
Krok 9: Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
Krok 10: Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára a nesrazily se. Knedlíky krájíme nití na plátky.
Krok 11: Knedlíky podáváme s omáčkou a krůtím masem, ozdobené jarní cibulkou.
Zveřejněno 25. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAM3
Moje poznámka
Krůtí na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAM3
Nejnovější recepty
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 3 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 19 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 1 hodinou
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 2 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 2 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 2 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 5 hodinami
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 5 hodinami
Prošívaná deka
Jandulka13 před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
mrkev,
celer,
olej,
stehno krůtí,
paprika sušená sladká,
vývar drůbeží,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
smetana ke šlehání,
cibulka jarní,
rohlík,
máslo,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sůl,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.