Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou

Kombinaci skvělých a zajímavých chutí vás čeká u tohoto grilovacího receptu. Kousky kuřecího masa doplní kořenící směs a jogurtová pikantní marináda a při servírování také koriandrová omáčka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování masa

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Příprava masa: kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kousky, které se pohodlně vejdou na špíz. Okořeníme je kájenským pepřem, solí, čerstvě mletým černým pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 15 minut odležet, občas promícháme. Krok 2: Jogurtová marináda: do mixéru vložíme nakrájený zázvor, česnek a šafrán, který jsme předem zalili lžící horké vody. Vše rozmixujeme do hustší pasty. V míse smícháme bílý jogurt, mletý pepř, sůl, koření Garam masala a připravenou pastu. Marinádu promícháme a případně doladíme barvu pomerančovou šťávou nebo trochou vody. Krok 3: Marinování masa: okořeněné maso lehce osušíme papírovou utěrkou a přendáme do připravené jogurtové marinády. Maso důkladně promícháme, zakryjeme a necháme marinovat v lednici minimálně 4 hodiny. Krok 4: Koriandrová omáčka: do mixéru dáme jalapeňo papričku, česnek, vlašské ořechy a čerstvou koriandrovou nať. Všechno rozmixujeme na jemnou pastu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme citronovou šťávu nebo vodu. Nakonec dochutíme pepřem, solí a špetkou římského kmínu. Výsledná omáčka by měla být svěží, kyselo-pikantní. Krok 5: Namarinované kuře napícháme na kovové špízy. Mezi jednotlivými kousky necháváme malé mezery, aby se maso rovnoměrně propeklo. Grilujeme nejprve nepřímou metodou do vnitřní teploty kolem 65 °C. Poté přejdeme na přímý žár a grilujeme do cílové teploty 74 °C. Rošt předem potřeme slabou vrstvou oleje, aby se maso nepřichytávalo. Krok 6: Před koncem grilování potřeme špízy z obou stran rozpuštěným máslem a krátce je ještě dopečeme pro lepší chuť i barvu. Krok 7: Hotové špízy podáváme s koriandrovou omáčkou a jako přílohu zvolíme nejlépe dušenou rýži.

TIP: Jak dusit rýži

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

hrnek = 250 ml

Nápomocný videorecept najdete zde: youtu.be/wfCOGwrS0_k

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY75V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY75V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, pepř cayenský, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, máslo, jogurt bílý, šafrán, česnek, zázvor, sůl, pepř mletý, koření garam masala, šťáva pomerančová, koriandr, česnek, ořechy vlašské, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, římský kmín mletý

Přidat fotografie receptu