Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky na kyselo podle ČSN

Fazolky na smetaně si jistě pamatujete jako oblíbený pokrm z jídelen závodního stravování nebo ze školní jídelny. Doma si je asi příliš často nepřipravujeme, a je to trochu škoda. Tento recept přesně odpovídá normě ČSN, a možná vám připomene staré časy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazolové lusky zalijeme trochou teplé vody, mírně osolíme a částečně podusíme. V případě sterilovaných lusků je stačí pouze krátce podusit, aby zůstaly v celku. Krok 2: Z poloviny dávky másla a prosáté mouky (nebo podle potřeby) připravíme světlou jíšku. Tu rozředíme smetanou, rozšleháme a vlijeme k fazolovým luskům. Krok 3: Za občasného promíchání dusíme fazolové lusky téměř doměkka. Ke konci dušení přidáme najemno nakrájený sterilovaný kopr bez nálevu. Krok 4: Pokrm dochutíme cukrem a octem (podle vašich preferencí), necháme krátce přejít varem. Nakonec zjemníme zbytkem másla. Krok 5: Fazolové lusky na kyselo podáváme s různě upravenými bramborami. Doplnit je můžeme ještě vejcem uvařeným natvrdo nebo volským okem, případně plátkem masa (vepřová krkovice, pečeně, kotleta; kuřecí či krůtí prso).

TIP: Jak zavařit fazolky

Zveřejněno 28. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky na kyselo podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWv37

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky na kyselo podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWv37

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lusky fazolové, voda, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, kopr sterilovaný, cukr krupice, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu