Houbová česnečka
Houbová polévka s křupavými krutony je ideální jídlo na zahřátí do chladnějších dnů. Vůně hub, česneku a bylinek vytvoří poctivý základ, zatímco opečený chléb na sádle dodá polévce příjemnou křupavou tečku.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Krok 2: Houby vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme asi 25 minut.
Krok 3: Před koncem varu přidáme do polévky utřený česnek s pažitkou, pepřem a polévkovým kořením.
Krok 4: Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova v pánvi na sádle.
Krok 5: Polévku podáváme s připravenými krutonky.
Zveřejněno 15. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RE77
Moje poznámka
Houbová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RE77
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 minutou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 3 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 31 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Suroviny:
houby,
česnek,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
koření polévkové,
chléb,
sádlo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.