Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé kuřecí řízečky

Nejlepší řízky jsou ty dozlatova upečené s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě toto těsto se postará o dokonalé křupnutí při každém soustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez doby odležení

50 min (50 min příprava, bez doby odležení)

17. 10. 2009 13:05

Suroviny pro 1

1

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 405 kJ / 2 248 kcal
Bílkoviny340,35 g
Tuky21,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 928 mg
Sůl3,16 g
Sacharidy172,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

3. 11. 2009 12:54

Dělám a je to moc dobré,tedy bez toho octa si udělám klasické těstíčko a smažím ,příloha bram.kaše a zaleninový salát.Někdy zkusím i toto.

Midla

30. 10. 2009 12:31

Ale rozhodně mi to takhle stačí

Midla

30. 10. 2009 12:30

No a mám skoro jasno :-O

Eliza Eliza

28. 10. 2009 11:26

A pozdrav synovi - je to odborník na slovo vzatý!! :-)

Eliza Eliza

28. 10. 2009 11:25

Iljuš, díky za promptní a podrobnou odpověď... Tak jsem si to laicky myslela tak nějak podobně dobře...;-):-D

magdalenka magdalenka

28. 10. 2009 11:18

...eštež ho "máme"!;-)zdravím tiež!

Iljusa Iljusa

28. 10. 2009 11:10

:-D vyřídím synovi ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 10. 2009 11:06

:-OTeda, Iljuso....díky!:yes:Tuhle radu si ráda ukládám;-)

Iljusa Iljusa

28. 10. 2009 11:02

Na přání Elizy ;-) :-) :-) :-)

Vysvětlení (stručné):

Složení:
Těstíčko obsahuje jako hlavní složky: mouku (= polysacharid), kypřící prášek(ten obsahuje 2 hlavní složky: hydrogenuhličitan sodný a mouku=polysacharid), dále je v těstíčku ocet (=roztok karboxylové kyseliny) a vodu.

Princip reakce:
Hlavní pointa je reakce: neutralizační reakce ve vodném prostředí za přítomnosti polysacharidu

Složky reakce:
hydrogenuhličitan sodný (kypr.prášek) + karboxy. kys. (ocet) + polysacharid (mouka) ve vodném prostředí

Závěr:
díky tomu se při neutralizaci kyseliny a hydrogenuhličitanu uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se i lehce váže na polysacharid a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film. Tak vzniká KŘUPAVOUČKÉ těstíčko :-)


Podobný příklad je i u "Langošů" přidáním octa budou mít táhlejší a křupavější těsto :-D

Eliza Eliza

28. 10. 2009 10:36

Midlo, promiň, všimla jsem si dotazu až teď, když dočítám včerejšek...
Ale vlastně ani nevím, mám ten recept už dlouho odkudsi opsaný. Řekla bych, že ocet nějakým způsobem aktivuje kypřící prášek a proto je obal tak křupavý.
Třeba by nám to vysvětlila Iljuša - tedy její syn...:-)

Midla

27. 10. 2009 13:01

Elizo, proč je tam ten ocet?

ssimusshka ssimusshka

17. 10. 2009 18:32

Vypadají krásně, určitě někdy vyzkouším :yes:3.:-D:-p

Paprika Paprika

17. 10. 2009 17:21

Kuřecí řízečky miluju, ale teď je nesmím. O podobné přípravě už jsem slyšela nebo četla, ale ještě jsem to nedělala. Musím to někdy vyzkoušet.;-)

pipre pipre

17. 10. 2009 15:46

Podobně někdy dělám a je to moc dobré:yes:2.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí řízečky testicko na kureci rizecky čínské kuřecí řízečky čínské řízečky kureci rizecky v testicku kuřecí řízečky v troubě kuřecí mini řízečky v těstíčku obalované kuřecí řízečky recept čínské křupavé kuře kuřecí řízečky z kfc křupavé kuře kuřecí řízečky recepty kuřecí řízečky z trouby křupavé kuřecí řízky krupave testicko rizecky rizecky v troube křupavé kuře z kfc recept řízečky z trouby křupavé kuře recept

Suroviny: prsa kuřecí, mouka kukuřičná, mouka hladká, kypřící prášek, ocet, voda, sůl, pepř, česnek granulovaný, olej

TopRecepty.cz

Křupavé kuřecí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANqO