Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní smažený kapr

Ke štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří smažený kapr v trojobalu. Pokud vás již tato tradiční úprava omrzela, pak vyzkoušejte rybu pouze obalit v hladké mouce se směsí pikantního koření a osmažit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme se solí. Krok 2: Porce kapra zakápneme citronem a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Krok 3: V míse smícháme mouku s pepřem, paprikou, chilli koření. Porce kapra v této směsi obalíme. Krok 4: Na pánvi prohřejeme olej. Obalené porce kapra klademe do rozpáleného tuku a na mírném ohni je z obou stran dozlatova osmažíme. Kapr dostane krásnou zlatočervenou barvu. Krok 5: Kapra podáváme s vařeným bramborem nebo s hranolky.

TIP: Jak připravit kapra bez kostí?

Zveřejněno 17. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní smažený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6yv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní smažený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6yv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, pepř mletý, česnek, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, citron, chilli, olej

Přidat fotografie receptu