Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví

Oblíbené linecké cukroví vonící vanilkou a citronovou kůrou je jedním z mnoha vánočních symbolů. Linecké těsto je snadné na přípravu, tvarování cukroví pak záleží na každém z nás. Nejlépe chutná slepené pikantní rybízovou nebo meruňkovou marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,7 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

20. 11. 2009 15:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 255 kJ / 2 451 kcal
Bílkoviny32,70 g
Tuky156,25 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy225,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čerpáno z časopisu OnaDnes. Ráda dělám malé tvary, vypadá to pak moc hezky a jsou rovnou do pusy. S těstem se dobře pracuje.

Co se týče plnění - nejprve vyválím v cukru ty vršky a na spodní kolečka lžičkou dám kousek marmelády, kterou nejprve rozehřeju v mikrovlnce (ne moc). Dávám jen doprostřed a na tu marmeládu přiklopím vršek kytičky. Marmeláda mi dírkou vyteče a ještě ten den mám slepeno a ozdobeno. Dřív jsem dělala vše nožem - "otrava" a proto mě to nikdy nebavilo! Teď už baví :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

UnholyKetty UnholyKetty

30. 11. 2022 18:50

Výborné linecké cukroví, toto dělám už několik let :-8

janatka janatka

28. 11. 2022 23:09

Moc dobré. U nás nesmí chybět. Opět upečeno.

Crussida

22. 12. 2021 14:02

Tak včera jsem to upatlala a naprosto skvělý recept, vše šlo tak jak má a jsou přesně jak od maminky. :)
Válela jsem to v potravinářské folii, ať nemusím podsypávat a šlo to uplně supr!
Nic se neroztejká, nekroutí, vše je jak má. Pokud s tímhle těstem máte nějaký problém, tak jste to zmastili vy. ;-)

Hanes Hanes

19. 12. 2020 10:52

Vánoční cukroví jsem pekl pouze loni a to kvůli synkovi, který chtěl vykrajovat. Použil jsem kupované těsto. Letos jsem začal opět z kupovaného, ale nakonec jsem se odhodlal udělat svoje těsto. Naštěstí jsem si vybral toto těsto, které mohu jen pochválit!:yes: Ještě namazat, poslepovat a bude to.<3

Eja57 Eja57

29. 11. 2020 18:08

Andrea Skudlova: :-(:-( trochu víc másla proti klasice 3:2:1, na tohle množství bych dala jen jeden žloutek, a dle mne především nízká teplota pečení...ale spíš bych to viděla na nějakou "technologickou chybu"

ivulinka ivulinka

29. 11. 2020 18:02

Andrea Skudlova: nevěřím:-! Receptem to určitě nebude:-!

Andrea Skudlova

29. 11. 2020 17:42

Nejhorší recept na Linecké cukroví se kterým jsem měla tu čest . Těsto se trhá, v troubě se roztéká . Hrůza .

janatka janatka

29. 11. 2019 13:34

Mám vyzkoušeno, pracuje se krásně s těstem, já dávám půl hery a půl másla.;-)Letos plněno pomerančovou marmeládou, malinovo-reveňovou.

ivulinka ivulinka

21. 12. 2016 16:46

Upečeno z dvojté dávky, protože toto je ten pravý recept na linecké cukroví. Místo Hery jsem použila máslo:-8:yes:

Vladimír

9. 3. 2016 02:49

Těsto děláme půl másla,půl hery.Pak přes noc odpočívá v ledničce.Lépe se pak s ním pracuje.Vždy uříznu jen kousek těsta který hned zpracuju,zbytek by se zbytečně roztával.Upečené slepujeme tím,co nás napadne.Třeba šípkovou,bezinkovou,z černého rybizu.Máme rádi,když máme více mazání,je to pro nás takový hezčí-je to víc práce,ale výsledek je podle našich přátel zajímavýZkuste to taky,zapojte remcaly,ztichnou!!:yes::yes::yes::-p

marunda marunda

2. 12. 2015 14:54

zizala:aha, já teda peču jen z hery. Máslo mi nevyhovuje. Ale možná, že jsem měla špatný máslo....

zizala zizala (moderátorka)

1. 12. 2015 20:01

marunda: Mně zase dřív ano. Od té doby, co peču s máslem, problém nemám. Ještě asi Hera je OK, někdy ji míchám půl máslo, půl Heru. Nejhorší jsou "no name" tuky :no:

marunda marunda

1. 12. 2015 18:53

zizala: tak to slyším prvně, nikdy se mi to nestalo.

zizala zizala (moderátorka)

1. 12. 2015 18:05

E-li-s: To se mi stávalo dříve, když jsem místo dobrého másla dala levnější tuk, který obsahuje hodně vody. Voda se vypaří a z tvarů jsou patvary ;-)

casino casino

1. 12. 2015 14:52

E-li-s:
No, to může být více faktory:
ZKUSTE JINÝ RECEPT;-):-D
nebo:
Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
Zkuste dát míň másla
Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
Zkuste péci při 180 až 200°C

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecké cukroví hned měkké linecké cukroví linecké cukroví z hery linecké cukroví recept linecké těsto na cukroví linecké cukroví od babičky linecké cukroví z lineckého těsta linecke testo z hery recept na linecké cukroví linecké těsto hned měkké linecké těsto od babičky měkké linecké cukroví linecké hned měkké linecke z hery na kolik péct linecké linecké ihned měkké testo na linecke cukrovi cukroví z héry luxusní linecká kolečka

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, citron bio, marmeláda

TopRecepty.cz

Linecké cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZQD