Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky

Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

22. 11. 2009 18:58

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 923 kJ / 1 177 kcal
Bílkoviny150,88 g
Tuky53,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,69 g
Sacharidy22,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Charlie138415

19. 8. 2017 20:20

Dělám už léta dle receptu . 1kg bůčku, 150-200g eidamu, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 namočený rohlík v mléce - toto vše semelu ( maso na kostky, prokládám do strojku maso, sýr, cibuli - toto pomáhá dobře čistit strojek a tolik se to neucpává, nakonec dám do strojku rohlík namočený v mléce - krásně strojek dočistí), do semleté směsi přidám dle chuti sůl, pepř, 1 vajíčko. udělám placičky a obaluji již jen ve strouhance. K těmto řízečkům dělám bramborovou kaši a vždy zmizí tak rychle, že většinou na druhý den žádný nezbyde. Pokud mám doma slaninu, přidám do strojku k masu pár kousků, dodá masíčku další vytuněnou chuť navíc. Ale není třeba.

Janinan

29. 6. 2017 17:38

Any: Naprosto s vámi souhlasím. Ovšem dnes sehnat tučný bůček je dost problém. Prasata jsou zřejmě krmena podle zásad zdravé výživy.

nada

27. 6. 2017 16:10

Any: mate pravdu--z bučku jsou štavnate:yes::yes::yes:

Any

3. 6. 2017 12:40

Uchvacuje mě, jak všichni udávají jako maso do holandského řízku, libový bůček, plecko nebo dokonce kýtu. Tyhle řízky jsme dělali už před více než 40 lety a zásadně z tučného bůčku. Tyhle libové jsou suché nedobré, ty naše byly šťavnaté a křehké.

casino casino

21. 5. 2017 20:04

Haluška:
No, pokud bude aspoň druhá část vašeho komentíku vymazána, tak se v nejbližším roce, možná i později, stanu astrologem... :-D

Haluška

21. 5. 2017 19:36

dnes jsem dělala s cibulkou kterou jsem nakrájela do směsi, a bylo to skvělé, sýr do holandského řízku samozřejmě patří, je to vynikající:))
Hezký den přeje astroložka, pište na email harmony168@seznam.cz a vyložím vám co vás čeká v nejbližším roce, možná i později

Mutsynka

20. 5. 2017 18:47

Před chvílí jsem je dosmažila a jsou teda fakt výborný :-Q :yes:

andilek.cumacek

19. 5. 2017 12:46

Petr: Tak to asi těžko karbanátek,do tohoto se dává jen sůl a pepř,do karbanátků patří majoránka,česnek atd.:-)

ElisShirin

5. 5. 2017 14:47

Petr: Přesně tak,maso by mělo být rozkutrované...mělo by mít konzistenci jako mají vinné klobásy..:yes:

Petr

27. 4. 2017 20:20

Pročetl jsem asi 15 receptů na holanský řízek, ve všech je napsáno z mletého masa, ale to je velký omyl, mleté maso se musí ještě rozsekat na kaši v mixeru s přidáním mléka, potom je konzistence úplně jiná maso je po upečení hladké bez pórů.
Jinak to bude obyčejný karbanátek do kterého jste přidali sýr.

Valis Valis

6. 4. 2017 11:27

Dělala jsem již dle několika receptů, ale po vyzkoušení tohoto už jiné nehledám :yes:

Zanet

26. 3. 2017 05:22

Tak první NESOLÍTE (ještě tak důrazně napsáno

savlinka savlinka

3. 12. 2016 13:26

Tak dnes jsem je opět dělala,ale s nivou:yes:

Gabi

24. 9. 2016 16:42

macdonaldova:
Dělám tento holanský řízek jako Vy, ale NESOLÍM a trošku jinak ho upravuji. Umelu libovější bůček, zaleju mlékem a dám na noc do ledničky. Druhý den přidám strouhaný sýr, sůl a poctivě propracuji. Obalím v rozšlehaném vajíčku a pak obalím ve strouhance a dám smažit do sádla. Smažím pěkně pomalu a řízečky jsou tak lahodné, že se rozplývají v puse. Opravdu si s řízky pěkně pohraji a jejich chuť je vynikající. Po usmažení je přendám na ubrousek, aby se do něho vsáklo přebytečné sádlo, předám na talíř a lehce jej pocitronuji. Podávám z bramborem. Vynikající mňamka. Zkuste to !!!

Jana Pikálková

15. 9. 2016 19:09

Taky mám ráda tyhle řízečky :-K

1 2 3 4 5 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: holandský řízek holandský řízek holandský řízek recept holandské řízky z mletého masa holanský řízek holanské řízky recept na holandský řízek recepty holansky rizky recept holandský řízek holanský řízek recept pravý holandský řízek holandský řízek se sýrem holanské řizky recept recepty holandský řízek maminčiny recepty holandský řízek holandský řízek podle pohlreicha holandské karbanátky holadsky řizek pravý holandský řízek recept recept na holanské řízky

Suroviny: maso vepřové mleté, sýr eidam, mléko, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Holandské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WQG