Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké těsto 3 2 1

Věřím, že každý si pod pojmem "linecké" představí křehké vynikající těsto vonící máslem. A přesně o tom tento recept je. Udělán tak, aby se těsto "bez práce" připravovalo v domácí pekárně. Využít pak můžete na klasické linecké cukroví, či linecké řezy a koláče.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

6. 12. 2009 17:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 344 kJ / 6 058 kcal
Bílkoviny77,32 g
Tuky349,49 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 33 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy641,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tady několik receptů na linecké těsto, ale tento sem přidávám pro jeho způsob výroby.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

12. 12. 2009 20:07

Po Vaškových zkušenostech jsem měla trošku obavy, ale říkala jsem si, že přerušit proces můžu vždycky. Šlo to výborně, pekárna Eta Harmony (Siesta je skoro stejná)začíná u programu dort hřát po 3,5 minutách pomalého míchání a 12,5 minutách šlehání, do té doby je těsto dááávno umíchané. Jakmile začalo šlehání, dodala jsem zbytek mouky, nechala, až bylo těsto kompaktnější a hned vyklopila do misky, jen rukama smáčkla do koule a bylo to. Použila jsem Heru, peču z ní léta a nevidím rozdíl mezi ní a máslem. Do krémů bych ji ale nedala, tam dávám máslo nebo Zlatou Hanou. Bod už jsem udělila dříve.

Žežule

12. 12. 2009 19:32

Těsto se zpracovalo fantasticky a hned jsem zadělala další, kávové. V mini kuchyni senzační ulehčení! Pro p. Václava - peču v Etě Harmony a potvrzuji, že program Dort ihned míchá a nic nepředehřívá. V Siestě to bude dozajista stejné.

magdalenka magdalenka

10. 12. 2009 10:59

Ja do lineckého dávam tiež Heru. A pomer surovín 3:2:1 tiež, ale na 300 g múky 2 žĺtka.

cathleen cathleen

10. 12. 2009 10:25

Jasně, Jani, je dobře, když písneš zkušenosti:yes:. Heru používám jen do sladkého kynutého (nádherně ho provoní), ale na cukroví ne - proto musíte poradit vy;-)

janatka janatka

10. 12. 2009 10:09

Já jsem právě Heru dávala,no každá(ý) máme jiné zkušenosti a to je dobré se s tím podělit.Je opravdu levnější a u nás je výhodné balení za dobrou cenu jak se říká.:-))

cathleen cathleen

10. 12. 2009 07:12

Jarko, Heru na linecké a jiné cukroví nepoužívám, kdysi mi maminka říkala, že je Hera "krátká" a linecké s ní se drobí....
Nevím, jak by se chovala při hnětení v pečce, rozpouští se rozhodně dřív, než máslo.
Ale jestli ti Bibi radí, že s ní má dobré zkušenosti, klidně jí věř;-)je zkušená kuchařka:yes::-)

Bibinka Bibinka

9. 12. 2009 19:43

Jarko(neregistrovaná), já používám zásadně Heru, je levnější a je to přece vlastní sestra másla jak říkají reklamy;-):-Dklidně jí použij, nic nezkazíš:-!

Jarka

9. 12. 2009 19:39

Je možné nahradit máslo Herou?

Iljusa Iljusa

9. 12. 2009 13:02

Jak jsem zde na Topících zmínila, nepeču ván. cukroví, tento nápad mne ale nadchnul - a jak je v mé povaze, zkousím, nedá mi to. Už jen ten fakt, že vytáhnu těsto z pekárny bez ručního zadělávání se mi líbí, neboť ani já, díky svému zaměstnání nemám zrovna ruce v OK stavu ;-) Cukroví ( v případě úspěchu)poté nabídnu dětem v tanečnímu souboru, kam syn chodí ;-)

Nebojme se vynálezů dnešní doby, snad nikdo by už také nechtěl prát na valše - je to sice rychlejší, ale namáhavé ;-)

ercicka ercicka

9. 12. 2009 12:52

hella, nechces vyvolavat, ale vyvolala si... kto ma pravo robit tu nejakeho sudcu, ktory recept moze mat kolko bodov??? a nie je to vlastne JEDNO kolko ma bodov? a okrem toho ten tvoj prispevok vyznel, ze vsetci co pouzivaju pekaren su nerozumni, alebo nie su dobri kuchari!... a preco vlastne hodnotis recept, ktory si nerobila a ani nemienis (podla tvojej reakcie) robit???

pre vsetkych: napisala som to verejne, pretoze sa mi nepaci, ze pod recepty chodia hodnotit ludia, ktori neskusaju recepty a ani ich nechcu skusat a zda sa mi, ze to robia len zo zavisti a nejde im o nic ine, len o to, aby si rypli. je to moj nazor a spravam sa podla toho. Myslim, ze pod recept by sa mali pisat HLAVNE otazky k receptu :-! a to, ako sa mi recept podaril :-! a nemal by sa hodnotit kuchar! A tiez si myslim, ze body by sa mali pridavat az po odskusani receptu, takze tento recept odomna este bod nema a bude ho mat az ked ho vyskusam ;-)

myslim, ze k tejto teme nemam uz viac co povedat

HankaPu HankaPu

9. 12. 2009 12:52

Já jsem tímhle způsobem už udělala další těsta. Třeba na pracny, na ořechy, na kávové oválky....a jsem z toho úplně nadšená jak mám teď víc času, který využiju jinak. Za své nadšení se vůbec nestydím. I zkušené kuchařky si přece můžou usnadnit práci, na tom já nevidím nic špatného. Určitě bych se nechtěla vrátit do doby M.D.Rettigové. Pekárnu mám na lince, pěkně po ruce a rozhodně je s mytím méně práce, než s válem umazaným od těsta. Takže Cathleen, jsem moc ráda, žes přišla na tak dobrý nápad, jak plně využívat pekárnu a doufám, že budou další:yes::yes::yes:

Hella Hella (moderátorka)

9. 12. 2009 11:24

Vůbec tady nechci vyvolávat nějakou negativní diskuzi. A jsem i ráda, že Cathleen sem ten recept dala - každý si přece může vybrat, jak si těsto zadělá a někdo může být rád, když ho upozorníš, že to jde i v pekárně. To, co mě zarazilo, byla ta nadšená reakce lidí (od kterých bych to nečekala, protože je považuji za zkušené kuchařky), která tento recept vynesla až do TOP 10 a učinila ho nejlepším receptem na cukroví v právě této době - a to se mi zdá opravdu přehnané. A ten můj naměřený čas je opravdu skutečný, po dvou minutách by se začalo těsto teplem rukou rozehřívat a bylo by potřeba ho podsypávat moukou, což není dobré. A zároveň prosím, má-li někdo se mnou ještě nějaký problém, vyřiďme to v osobních vzkazech. Děkuji.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 12. 2009 08:56

Děvčata. Prosím. Nemá cenu se přít o něco co jsem možná zbabral já a nebo proto, jak jsem napsal mám jinej recept, který se nehodí. Nevím ? Ale rád bych věděl, a to pro můj klid, tím co to vyšlo na program DORT bezvadně a přitom mají DP ETA Siesta. Chybama se člověk učí a já věřím, že asi by to MOŽNÁ vyšlo na program PŘÍPRAVA TĚSTA u mé DP. Ale již si to neověřím. Žena to nepřipustí. Ale já to potřebuju vědět. Takže. Kdo to těsto dělal v ETA Siesta ?? děkuji. Může mi odpovědět i do vzkazů.

cathleen cathleen

9. 12. 2009 07:51

Hello, tím chceš říct, že já jsem nerozumná?:-D

Pečka mi stojí pořád na lince, odnikud ji nemusím sundávat.....
Těsta dělám jedno za druhým, takže myju jen jednou a po tom mastném těstě jde spíš jen o vypláchnutí vanilkové vůně, než o mytí.....
To, že máš linecké umícháno ručně za necelé 2 minuty, ti nevěřím...:-))
A než něco takhle přísně posoudíš, měla bys popřemýšlet i o tom, že ne všichni si tahle hutná, těžká těsta můžeme růčo umíchat sami. Takže pomoc pečky vítám:yes: (a doufám, že se tu zase nerozjede zase nějaká "smysluplná" diskuze!)

ercicka ercicka

9. 12. 2009 07:39

Hella, nie kazdy pouziva pekaren sviatocne, ja ju pouzijem asi 6x do tyzdna a to by sa mi fakt z tej krabice "vyndavat" nechcelo. Mam ju stale vylozenu na mrazaku. A okrem tono nie kazdy si moze dovolit zarabat cesto rucne, ja robim aj medovnikove cesto v pekarni, pretoze mam problem so zapästiami, jednoducho to cesto dobre nezamiesim. A nemyslim si ze by som nebola "rozumna zena". Ale naopak si myslim, ze rozumny je ten, kto si najprv premysli co verejne napise. Sme tu predsa preto, aby sme si pomahali a recept v pekarni je pre mna velka pomoc!!! ;-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: linecke testo recepty linecké těsto linecké těsto recept domácí linecké těsto pravé linecké těsto linecke testo 3 2 1 linecké linecké 3 2 1 linecké těsto z domácí pekárny těsto na linecké cukroví linecké těsto v domácí pekárně linecké těsto z pekárny výroba lineckého těsta vánoční cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví linecké těsto v pekárně linecké kolečka jak se to dělá recept na linecké těsto linecké těsto 1 2 3

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová

TopRecepty.cz

Linecké těsto 3 2 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLKE