Kávová zrna - piškotová
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Dle velikosti 30-130 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 11 570 kJ / 2 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,02 g |
Tuky | 166,86 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle tohoto receptu dělám zrna už pomalu 20 let (mám ho opsaný z nějakého časopisu) a vždy dělám alespoň z dvojnásobné dávky. U receptu bylo psáno, že je to dávka na 30 - 35 ks, ovšem já mám ráda miniaturky, tudíž mi jich z jedné várky vychází 130-140 ks.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 10. 2010 19:31
magdalenka...jasne, lenze tu vidim, ze su ozaj malicke..no, tak mirca vysvetlila...a ja jej dakujem...davam na vyskusanie....
18. 10. 2010 19:25
Výbušná mám takovou dvouhrotou jednohubkovou (malinkou) vidličku, tou z krátké strany napíchnu zrnko, ponořím do polevy (je tak obalené ze všech stran) a zrnko jen nechám okápnout. Pak dám na rošt, nebo na plech zaschnout a je to hotové.
Magdalenko taky jsem to tak zkoušela, ale při tom našem množství, bych to dělala půl dne.
Magdalenko taky jsem to tak zkoušela, ale při tom našem množství, bych to dělala půl dne.
18. 10. 2010 16:04
Nie som síce Mirka, uvediem svoju fintu. A som zvedavá, aký má na to fígeľ ona, lebo ja si to zrno dám na vidličku, držím nad kastrólikom s polevou a lyžicou prelievam. Zvyšná pekne stečie zo zrna i z vidličky späť. Zrno mám položené na zuboch vidličky - nie napichnuté...
18. 10. 2010 14:28
mirca75, ako take prtave kusocky namacas do cokolady?
18. 10. 2010 13:45
Simonko děkuju.
Marundo koncem listopadu, mi to přijde ještě dost brzy. Dělala bych je tak max.! 14 dní předem.
Marundo koncem listopadu, mi to přijde ještě dost brzy. Dělala bych je tak max.! 14 dní předem.
18. 10. 2010 11:40
to jsou pěkná kafíčka+1
12. 10. 2010 10:07
aha, moc díky. Já začínám dělat cukroví už v listopadu a v prosinci mám klid. Tak proto se ptám. Když je začnu dělat koncem listopadu, jestli vydrží.
11. 10. 2010 21:21
Marunda já je dělám asi týden před a krásně vydrží. Hlavně pokud jsou namáčené v té čokoládě. Ta na nich udělá jakýsi obal a pak "nevysychají". Ale, pokud bych je dělala bez polevy, tak bych hmotu na ně udělala o trošku vláčnější a uzavřela do folie (alobal). Jinak je dávám klasicky do papír. krabice vyložené ubrouskem a uchovávám ve chladném špajzu. Vydrží klidně i 14 dní - tedy pokud se dřív nesní.
Rebeko, Marcelko, budu moc ráda, pokud vyzkoušíte a budou se líbit a chutnat.
Rebeko, Marcelko, budu moc ráda, pokud vyzkoušíte a budou se líbit a chutnat.
11. 10. 2010 21:08
Mirčo,ty vypadaji úžasně,jako vše od tebe,já o nich každý rok přemýšlím,že je vyzkouším,ale netroufla sem si na ně,ale od tebe je určitě a ráda vyzkoušímsamo bod.č.10
11. 10. 2010 20:53
to je nádheranemám slovukládám,boduji,odzkouším
11. 10. 2010 20:48
ještě jsem je nikdy nedělala a lákají mě. Asi se musejí dělat až těsně před Vánoci, je to tak? Je to nepečené cukroví, tak dřív to asi nejde, nebo můžu? Vydrží dlouho,když jsou polité tou čokoládou? To by mohly
26. 12. 2009 12:58
Miri, skvělý recept! Dcerka letos žadonila, že chce kávová zrna. Ty běžně kupujeme, a letos je chtěla abych he udělala na Vánoce. Už vím podle jakého receptu se do nich pustím. Díky a bodík.
25. 12. 2009 21:00
Já to nebyla, ale je možné, že někdo viděl kávová zrna a dal je. To nevadí, každý hned uvidí, že jsou jiná
25. 12. 2009 20:53
Omlouvám se Mirčo, ono poslední dobou je to hodně módní, že se k receptu nacpe plno odkazů a některé si nejsou ani vzdáleně podobné.
25. 12. 2009 20:33
Mirko, ty jsi kouzelnice
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 55 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kávová zrna nepečené cukroví kávová zrna cukroví kávová zrna kávová zrna recept kavove zrna nepecene kávové zrna vánoční cukroví kávová zrna nepečená kávová zrna kávová zrna cukroví kávové zrná recept kavova zrna nepecena nepečené cukroví-kávová zrna kávové zrna cukroví kávové zrno kávové zrno recept recept na kávová zrna cukroví kavove zrna kdy dělat nepečené cukroví recept na kávové zrna nepečené kávové zrna
Suroviny: piškoty dětské, cukr moučkový, máslo, káva mletá, kakao holandské, ořechy mleté, rum, káva, čokoláda na vaření, tuk
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
35 názorů