Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová zrna - piškotová

Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

25. 12. 2009 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Dle velikosti 30-130 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 570 kJ / 2 765 kcal
Bílkoviny34,02 g
Tuky166,86 g
Vláknina17,64 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy247,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle tohoto receptu dělám zrna už pomalu 20 let (mám ho opsaný z nějakého časopisu) a vždy dělám alespoň z dvojnásobné dávky. U receptu bylo psáno, že je to dávka na 30 - 35 ks, ovšem já mám ráda miniaturky, tudíž mi jich z jedné várky vychází 130-140 ks.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

18. 10. 2010 19:31

magdalenka...jasne, lenze tu vidim, ze su ozaj malicke..no, tak mirca vysvetlila...a ja jej dakujem...davam na vyskusanie....

mirca75 mirca75

18. 10. 2010 19:25

Výbušná:-) mám takovou dvouhrotou jednohubkovou (malinkou) vidličku, tou z krátké strany napíchnu zrnko, ponořím do polevy (je tak obalené ze všech stran) a zrnko jen nechám okápnout. Pak dám na rošt, nebo na plech zaschnout a je to hotové;-).
Magdalenko:-) taky jsem to tak zkoušela, ale při tom našem množství, bych to dělala půl dne:-8;-).

magdalenka magdalenka

18. 10. 2010 16:04

Nie som síce Mirka, uvediem svoju fintu. A som zvedavá, aký má na to fígeľ ona, lebo ja si to zrno dám na vidličku, držím nad kastrólikom s polevou a lyžicou prelievam. Zvyšná pekne stečie zo zrna i z vidličky späť. Zrno mám položené na zuboch vidličky - nie napichnuté...

vybusna vybusna

18. 10. 2010 14:28

mirca75, ako take prtave kusocky namacas do cokolady?

mirca75 mirca75

18. 10. 2010 13:45

Simonko:-) děkuju:-K.
Marundo:-) koncem listopadu, mi to přijde ještě dost brzy. Dělala bych je tak max.! 14 dní předem;-).

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 10. 2010 11:40

to jsou pěkná kafíčka;-)+1:yes:

marunda marunda

12. 10. 2010 10:07

aha, moc díky. Já začínám dělat cukroví už v listopadu a v prosinci mám klid. Tak proto se ptám. Když je začnu dělat koncem listopadu, jestli vydrží.

mirca75 mirca75

11. 10. 2010 21:21

Marunda:-) já je dělám asi týden před a krásně vydrží. Hlavně pokud jsou namáčené v té čokoládě. Ta na nich udělá jakýsi obal a pak "nevysychají";-). Ale, pokud bych je dělala bez polevy, tak bych hmotu na ně udělala o trošku vláčnější a uzavřela do folie (alobal). Jinak je dávám klasicky do papír. krabice vyložené ubrouskem a uchovávám ve chladném špajzu. Vydrží klidně i 14 dní - tedy pokud se dřív nesní;-).
Rebeko:-), Marcelko:-), budu moc ráda, pokud vyzkoušíte a budou se líbit a chutnat;-).

marcelka395 marcelka395

11. 10. 2010 21:08

Mirčo,ty vypadaji úžasně,jako vše od tebe;-),já o nich každý rok přemýšlím,že je vyzkouším,ale netroufla sem si na ně:-8,ale od tebe je určitě a ráda vyzkouším;-)samo bod.č.10:yes:

rebeka rebeka

11. 10. 2010 20:53

to je nádhera:-O:-!:yes::-Knemám slov:-8ukládám,boduji,odzkouším:-!:yes::-D:-K

marunda marunda

11. 10. 2010 20:48

ještě jsem je nikdy nedělala a lákají mě. Asi se musejí dělat až těsně před Vánoci, je to tak? Je to nepečené cukroví, tak dřív to asi nejde, nebo můžu? Vydrží dlouho,když jsou polité tou čokoládou? To by mohly:yes::yes:

ivulinka ivulinka

26. 12. 2009 12:58

Miri, skvělý recept! Dcerka letos žadonila, že chce kávová zrna. Ty běžně kupujeme, a letos je chtěla abych he udělala na Vánoce. Už vím podle jakého receptu se do nich pustím:-). Díky:yes: a bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 12. 2009 21:00

Já to nebyla;-), ale je možné, že někdo viděl kávová zrna a dal je. To nevadí, každý hned uvidí, že jsou jiná;-)

Patricie

25. 12. 2009 20:53

Omlouvám se Mirčo, ono poslední dobou je to hodně módní, že se k receptu nacpe plno odkazů a některé si nejsou ani vzdáleně podobné.:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 12. 2009 20:33

Mirko, ty jsi kouzelnice;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kávová zrna nepečené cukroví kávová zrna cukroví kávová zrna kávová zrna recept kavove zrna nepecene kávové zrna vánoční cukroví kávová zrna nepečená kávová zrna kávová zrna cukroví kávové zrná recept kavova zrna nepecena nepečené cukroví-kávová zrna kávové zrna cukroví kávové zrno kávové zrno recept recept na kávová zrna cukroví kavove zrna kdy dělat nepečené cukroví recept na kávové zrna nepečené kávové zrna

Suroviny: piškoty dětské, cukr moučkový, máslo, káva mletá, kakao holandské, ořechy mleté, rum, káva, čokoláda na vaření, tuk

TopRecepty.cz

Kávová zrna - piškotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMzL