Bylinkovo-sýrová bageta

Lucca Kuchařka: Lucca

Doba přípravy: 30 minut Předkrmy 1 názor

Suroviny

bageta
bylinky čerstvé (podle chuti)
česnek (podle chuti, já dala 5 stroužků)
Mozzarella
sýr Pecorino (nebo jiný tvrdý sýr)
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky ( já použila oregano, bazalku, petrželku, rozmarýn) rozmixujeme spolu s česnekem a olivovým olejem až nám vznikne jakési tekuté pesto. Oleje musí být více než bylinek.

  2. Bagetu podélně rozřízneme a obě půlky pořádně pomažeme vzniklým pestem. Opět příklopíme k sobě.

  3. Bagetu zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 10 minut. Bagetu rozbalíme a otevřeme.

  4. Na obě půlky poklademe plátky mozzarelly a nastrouhaný tvrdý sýr.

  5. Takto dáme bagetu opět do trouby dokud sýr nezačne zlátnout ( už ji nepřiklápíme zpátky k sobě a nebalíme do alobalu).

  6. Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.

Poznámka

Zdroj : Laura Vitale a její Cheesy Garlic Bread ( poupravené podle našich chutí )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bylinkovo-sýrová bageta

  • HANS HANS(neregistrovaný)

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bageta s pestem láďa hruška bagetka bageta s bylinkovým pestem bagety s pestem pařížská bageta recept bylinky do baget syrova bageta bagetka s pestem chléb top korn se šunkovou pomazánkou recepty sýrové bagety pesto na bagety bylinky na bagety bageta podle ládi hrušky pařížská bageta recept na bagety do trouby bagetka ládi hrušky bagety predkrmy pesto na bagety do trouby pekac na bagetu tvrda bageta recept

Zapomněl/a jsem heslo