Mazanec bez kvasnic
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Kombinace banánu, karamelu a šlehačky, to je vskutku slavnostní propojení chutí. Vyzkoušejte tradiční dort Pavlova v tomto chutném pojetí. Křupavý bílkový základ je…
Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Cukroví na svátečním stole nesmí chybět. A i na Velikonoce rádi pohostíme návštěvu či koledníky. Snadné cukroví v podobě kokosek vytvarujeme do hnízdeček, která po…
Tradičním velikonočním symbolem jsou také jidáše - kynuté drobné pečivo připomínající provaz. Z těsta na ně však můžeme vytvarovat i pro děti přívětivější tvary. Třeba…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…
Sezóna rebarbory je velice krátká a pokud i vy si chcete vychutnat tuto zeleninu nakyslé chuti, neváhejte a připravte z ní sladký moučník, krásně vonící po mandlích.…
Na slavnostní velikonoční tabuli nikdy nesmí chybět snad všemi oblíbený beránek, který se v ústech lehce rozplyne. Beránka, lahodícího nejen chuťovým pohárkům, ale také…
Z křehkého vinného těsta obvykle připravujeme vánoční cukroví, skvěle ale chutnají i tyto lahodné košíčky. Náplň košíčků tvoří lískooříšková pomazánka a šťavnatá směs…
Máte vytipovaného koledníka, kterému chcete udělat radost? Nebo chcete připravit netradiční dárek k Mikuláši? Ona se během roku může vyskytnout i jiná příležitost pro…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Tradiční španělskou cukrovinku turrón můžete ochutnat na dovolené a pak si ji v klidu doma připomenout. Příprava je snadná, jen pak musíte vydržet než dezert ztuhne ke…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Slávinka, podle které jsou perníčky pojmenovány, má skutečně vymazlený a jednoduchý recept na na tyto medové pochoutky. Vyzkoušejte je a ozdobte společně s dětmi, budou…
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Ořechové těsto se postará o chutnost a kyprost beránka pro velikonoční stůl. Zkuste tuto verzi oblíbeného moučníku, může se stát i vaším nejoblíbenějším. Nezapomeňte ho…
Piškotové těsto na beránka je osvědčenou klasikou. Ozdobte upečeného beránka sněhovou čepicí z vyšlehaných bílků. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříte efektní vzor ovčí…
Výborného nadýchaného beránka můžete po upečení ozdobit sněhem z bílků a cukru. Stačí jen celé tělíčko ozdobit kudrlinkami ze sladkého bílého sněhu. Obličej dotvoříte…
Na posezení s přáteli u sklenky vína či piva, nikdy nesmí chybět drobné slané chuťovky, které zaženou hlad a zpříjemní večer. Z listového těsta můžeme připravit křehké…
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…