

De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Suroviny dortová forma (23cm)
- Těsto:
- 100 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 180 g polohrubé mouky
- 20 g kokosu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 130 g kokosového mléka
- sníh ze 2 bílků
- Sirup:
- 50 g cukru krupice
- 60 ml vody
- mandlové aroma dle chuti
- Krém:
- 200 g žervé
- 200 g bílé čokolády
- 100 g kokosového mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
KORPUS:
máslo+cukr+žloutky ušlehat do pěny. Pak střídavě přidávat směs mouka+kokos+prášek do pečiva a kokosové mléko. Nakonec lehce vmíchat sníh. 180°C - 30minut. Nechat vychladnout. Proříznout.SIRUP:
vodu s cukrem svařit do rozpuštění cukru. Po vychladnutí přidat aroma.KRÉM:
čokoládu rozpustit ve vodní lázni, nechat zchladnout. Žervé a kokosové mléko prošlehat do hladka, přidat čokoládu a nakonec vmíchat dotuha ušlehanou smetanu, 30minut chladit.FINÁLE:
oba pláty korpusu prokapat sirupem a spojit silnou vrstvou krému. Zbytkem krému pokrýt celý dortík, boky posypat kokosem, okraje plátky mandlí, doprostřed - pokud je chuť - posadit tři Rafaella. Před podáváním mininálně hodinu chladit.
Poznámka od kuchařky
Tipy:
- čokoládu zkuste sehnat co nejlepší, s velkým podílem kakaového másla
- pokud máte radši méně sladké dezerty, cukru nebo čokolády uberte!
Pekla jsem jako na svatební party (název odvozen od příjmení novomanželů =), měl úspěch, ovšem šance na foto na řezu (nebo vůbec lepší foto) ne-e... ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu De Sousa: dort s kokosovým mlékem
-
Velice za tento recept děkuji! Byl to můj první dort. Vždy jsme dort buď kupovali nebo nám ho dělala některá z tetiček nebo kamarádek. Tentokrát si dcera ke svým dvacetinám přála dort přímo ode mne, se svíčkami a svým jménem. Váhu jsem měla k dispozici jen předpotopní, takže jsem byla silně nejistá, co se týkalo dávek ingrediencí, ale všechno dopadlo dobře, bylo to nehorázně dobré a až na nápis na dortu i docela hezké.
Raffaello bylo hned 20x, když ke dvacetinám a místo obyčejného cukru třtinový, jinak jsem vše zachovala tak, jak se tu píše. Jen jsem nerozřezávala, vyšel mi ten dort strašně nízký na průměr formy 28 cm. Takže příště budu dávat dvojnásobnou dávku. Že to budu muset pro velký úspěch opakovat, bylo jasné už po prvních soustech.
Obrázky přikládám, bodík jsem udělila hned, když jsem to četla, protože to byl první opravdu kokosový dort, který jsem našla a byla jsem si jistá, že bude moc dobrý.
-
Zdenka1:
-
Dortík jsem vyzkoušela a musím říct, že je super
. Krém je lehoučký a vystupuje z něj chuť bílé čokolády. Použila jsem Milku. Posílám bodík a pokud tě to neurazí, tak i foto
-
Určitě brzy vyzkouším. Skvělý recept.
-
Děkuji moc všem, až někdo někdy zkusíte, přidejte, prosím, fotečku řezu (i celku samozřejmě)
-
to bude neskutečná lahoda.. když tak čtu, co je v tom za dobroty
moc krásný dortíčekrebí přidá bodíček
-
krásný dort
-
Takovyto extra kokosovy dort se mi moc libi
a ten krem musi byt bomba...
-
Jéj...krása
Kokos milujeme,tak určite vyskúšam
-
Dortík je hezký a moc se mi líbí použité suroviny. Určitě vyzkouším
-
Krásný dortíček a určitě i moc dobrý
-
Tak ten musel byt luxusni
super ingredience, proste bomba dort