Ořechové rohlíčky s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenNěkteré recepty vznikají dlouhým zkoušením a laděním surovin a některé zase díky tomu, že se původní recept nepodařil. Pak stačí zapojit fantazii a trochu zručnosti a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Některé recepty vznikají dlouhým zkoušením a laděním surovin a některé zase díky tomu, že se původní recept nepodařil. Pak stačí zapojit fantazii a trochu zručnosti a…
Vanilkové sušenky s praženým sušeným mlékem mají specifickou lahodnou chuť, která skvěle ladí s čokoládovou náplní. Nechybí ani krásné zdobení krokantem a bílkovou…
Velmi variabilní kokosky můžete připravit právě podle tohoto receptu. Po upečení je můžete pouze namočit do čokoládové polevy a podávat. Když je však slepíte pomocí…
Sněhové kuličky z Nivy jsou delikátním a lehkým pohoštěním, které okouzlí svou křehkostí a výraznou sýrovou chutí. Tento elegantní předkrm zaujme nejen netradičním…
Slané koláče mají široké využití - vychutnáme si je teplé i zastudena, jako svačinu na cesty, nebo pohoštění pro přátele. Tento chutný koláč z bramborového těsta…
Pokud si rádi připravujete mrkvovou šťávu, vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak zužitkovat zbylou mrkvovou drť. Měkké bochánky chutnají skvěle, navíc neobsahují moc…
Řezy z ořechového těsta jsou díky bílkovému sněhu pěkně nadýchané a máslo jim dodává vláčnost. Ještě zatepla je potřeme jednoduchou žloutkovou polevou. Řezy můžeme…
Sladký chlebíček je skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány. Ty mu dodají sladkost i vláčnost. Tento chlebíček se navíc hodí i pro slavnostní dny, je totiž opravdu…
Pusinkové cukroví nemusí být nuda. Připravte si roztomilé vánoční stromečky, které ozdobí váš sváteční stůl. S trochou cukrářské šikovnosti vykouzlíte lahodné cukroví,…
Oříškové kuličky – elegantní kombinace jemného nugátu a čokolády, která oslní svou bohatou chutí i vůní. Jsou sladkou odměnou, kterou si zamilujete už po prvním soustu.…
Zdravou a lahodnou sladkou svačinku bez lepku a cukru připravíme rychle jen z pár surovin. Základem je quinoa, která obsahuje spoustu látek prospěšných našemu zdraví.…
Tempura je pokrm z masa či zeleniny, smažený v jemném těstíčku. Pro skvělý výsledek je nezbytné, aby bylo těstíčko vychlazené, proto se do něj často přidává led. Díky…
Dort Pavlova, který je pojmenován po slavné baletce a její sukni nemusí být jen kulatý. Připravte její verzi v hranatějších tvarech. Základ z bílků je doplněn lahodnou…
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, je lehké na přípravu, zvlášť, pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary…
Barevní ptáčci z lineckého těsta jsou křehkou a hravou pochoutkou, která přinese svěží atmosféru na váš stůl. S jejich jemným máslovým těstem a roztomilým tvarem si…
Linecká vajíčka zdobená bílkovou polevou jsou velikonoční klasikou. Křehké máslové těsto v kombinaci s bílkovou polevou nabízí prostor pro kreativitu, díky které…
Tradiční beránek nesmí o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Možností, jak ho ozdobit, je spousta. Vyzkoušejte variantu s pečeným bílkovým sněhem, beránek pak…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Tento sladký chlebíček připravíme velmi snadno. Těsto je díky sněhu z bílků pěkně nadýchané a voní kokosem a citronovou kůrou. Přidáme do něj fíky naložené do rumu,…
Křehká sněhová pusinka ve tvaru volského oka s lahodným meruňkovým středem je lehká jako obláček, sladká a zároveň osvěžující díky ovocné náplni. Perfektní cukroví,…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Slavnostní beránek s vůní kokosu a másla zachutná úplně všem. Příprava je snadná a z přebytečného těsta můžete klidně upéct ještě bábovku. Nezapomeňte formu důkladně…