Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Mám svůj oblíbený hrnec kde se nic nepřipálí neboť se maso musí chvíli restovat. Cibuli, česnek nakrájíme nahrubo a smažíme když je barva zlatavá přidáme maso nakrájené…
Rozkrájíme cibuli na středně velké kousky, cibuli rozprostřeme do mísy, na to přidáme nakrájené kotlety na nudličky/kousky dle chuti v jedné vrstvě. Nudličky potřeme…
Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.Jako první si naložíme maso. Maso…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek. Zalít vínem a počkat, až se vypaří. Zalít necelým litrem horké vody, vhodit…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po…
Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme s kořením na sádle dozlatova. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Jíšku zalijeme vývarem a přivedeme k varu.Uděláme knedlíčky a…
Kombinace jemně dušených brambor, výrazných klobás a bohatě kořeněné omáčky vytváří chuť, které se prostě nedá odolat. Tento guláš je ideální pro rodinné obědy, večeře…
Maso omyjeme, očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na nudličky.Za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme utřený česnek, podlijeme masovým vývarem,…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…
Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na…
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs. Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr…
Na několik hodin táhneme vývar z masa, kořením, rajčetem, protlakem a soli-můžeme dolévat trochu vodou, aby se nám nevyvařila. Vývar si pak přecedíme a přidáme do něj…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou.…
Rajčata, ke kterým skvěle ladí bazalka, nejvíce ovlivní výslednou podobu skvělé letní zeleninové polévky. Krémová konzistence pak vyloženě vybízí k závěrečnému dochucení…
Než se dám do popisu receptu... Nedávno jsem byl s dcerou v restauraci Albero ve Valticích /jak máme cestu, vždycky se stavíme, opravdu luxusní kuchyně/, a přemýšleli,…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…