Lín namodro
Recept ještě nebyl hodnocenVykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Sváteční králičí vývar plný krásně barevné zeleniny vás zahřeje a skvěle zasytí. Netradiční šunkovo-sýrové knedlíčky jsou tak výborné, že se možná budete muset snažit,…
Umyjeme kuře a okořeníme ho pěkně ze všech stran (koření kuře pečené), poté ho položíme do většího pekáčku, nebo do vyššího plechu. Ke kuřeti a vedle do pekáčku dáme…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Připravíme si tři hrnce přiměřené velikosti na dané suroviny a naplníme vodou, kterou necháme vařit. Minutku si nastavíme na 20 minut. Nejprve dáme do vařící vody rýži i…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme. Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, harissu, dijonskou hořčici. Kapustě otrháme listy, vykrojíme košťál. Dáme spařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Jak jsou…
Pečená stehna jsou snadná na přípravu a vlastně, kdo by je neměl rád. V tomto receptu dochutíme stehna divokým kořením a světlým pivem. Na talíři je podáváme s…
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák. …
Krkovičku nakrájíme na asi 1,5-2 cm silné kostky, tlusté neodkrajujeme. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a samozřejmě dáme rozmarýn. Ve wok pánvi na oleji zesklovatíme…
Čočku namočíme na hodinku do teplé vody. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu, včetně hlívy, na drobno. Do čočky přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření a dáme…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky (čím menší, tím delší krájení a rychlejší vaření, já rád 5x5 mm všechny se ale nepovedou). Vložíme je do studené osolené vody…
Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak…
V hrnci rozpustíme na středním ohni máslo, přidáme bobkové listy a cibulku, necháme jí zesklovatět, cca 6-8 minut. Přidáme vývar, přisypeme sůl, pepř a přivedeme za…
Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned…
Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.Pro…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…