Uzená polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho…
Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro…
Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se může dostat na váš stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso z daňka je výborné a v…
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako tradiční česká příloha. Tento recept ukazuje, jak ho připravit velmi jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelně lahodnou chuť. Jeho příprava je snadná. Odměnou vám bude talíř plný horké polévky, kterou můžete vylepšit o svěží…
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření, jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodává tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme i pivo a protlak.…
Utopenci - ryze český fenomén, známý po celém světě. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typická hospodská jídla, podávaná jako lahůdka k pivu. Receptů na utopence je…
Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj.…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Pokud rádi navštěvujete asijská bistra, jistě jste někdy ochutnali některou z jejich polévek. Sladkokyselou pekingskou polévku si ovšem můžete připravit i doma a budete…
Základní hovězí vývar je poctivá a sytá polévka, která tvoří základ mnoha tradičních jídel a zároveň skvěle zahřeje i posílí organismus. Díky dlouhému vaření masa, kostí…