Pečené plněné papriky
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Do každé sklenice vložíme: 1 střední snítku kopru 3 kolečka mrkve 3 kolečka cibule 1 kolečko křenu nebo stroužek česneku ½ půl kávové lžičky hořčičného semínka…
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Talíř horké, syté polévky z kysaného zelí s klobáskou a bramborami přijde k chuti zejména, když potřebujeme dodat energii nebo zahřát v chladných dnech. Hotovou zelňačku…
Cukety jsou natolik přizpůsobivé v kuchyňské úpravě, že jimi lze nahradit i nedostatek okurek k nakládaní. Dobře ochuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Kysané zelí je oblíbenou potravinou a receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho…
Utopenci - ryze český fenomén, známý po celém světě. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typická hospodská jídla, podávaná jako lahůdka k pivu. Receptů na utopence je…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Hledáte originální rostlinnou alternativu k tradičním rybím pokrmům? Marinovaná cuketa s cibulí a kořením připomíná známou rybí delikatesu – ideální předkrm nebo…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro…
Kysané zelí je zdravé a velmi oblíbené jako zeleninová příloha. Recept je návodem, jak ho připravit jednoduše a chutně. Zahuštěné kysané zelí spolu s knedlíkem podáváme…