Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…

Kolbabka

250 min

Koprová polévka s tarhoňou

Koprová polévka s tarhoňou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…

mika59

40 min

Paštika z mletého masa a jater

Paštika z mletého masa a jater

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…

mika59

50 min

Pikantní čočka

Pikantní čočka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Čočka je zdravá, moc dobrá a také velmi levná. Za pár korun s ní dokážete nakrmit celou rodinu. Nejčastěji se připravuje nakyselo se sázeným vejcem a kyselou okurkou.…

eligie

30 min

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na tuku osmažíme najemno nasekanou cibuli, přidáme nakrouhané zelí a chvilku podusíme. Jablka nastrouháme nahrubo,přidáme k téměř měkkému zelí,osolíme, opepříme, vložíme…

Cibulový salát

Cibulový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej.

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme…

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…

pavelk

120 min

Fazolová polévka  samotáře  Rermora

Fazolová polévka samotáře Rermora

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…

cekrops

120 min

Vepřové koleno na česneku

Vepřové koleno na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme. Když je maso téměř uvařené,…

lakyk

150 min

Sulc z vepřových nožek

Sulc z vepřových nožek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen…

Anna Kocikova

150 min

Uzený pstruh nebo makrela

Uzený pstruh nebo makrela

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Veškeré koření i sůl převaříme aspoň 5 minut a necháme vychladit. Ryby očistíme zevně i vně a tady bych doporučoval podél páteře pořádně vyčistit lžičkou hnědou…

Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…

recepty73

45 min

Zelňačka mojí babičky

Zelňačka mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…

Blanka23

55 min

1 23 24 25 26 27 119

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Naposledy jste si prohlédli